Intern rekrytering

Våran funktion Intern rekrytering hjälper till att främja eran interna talangutveckling

Filippa avatar
Skrivet av Filippa
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Att bestämma sig för att rekrytera internt kan vara ett smart drag för många olika orsaker. Att erbjuda möjligheter till tillväxt inom företaget kan hjälpa till att bygga lojalitet och skapa ett överlag lyckligare team. För att inte tala om snabbare onboarding och kostnadsbesparingar!

Om ni rekryterar inom ert företag och enbart vill nå ut till era anställda för vissa jobb så är våran funktion Intern rekrytering perfekt för er! Denna funktion låter er publicera jobb som enbart är tillgängliga för era interna kollegor för att separera dem från externa kandidater.

✨ En företagsadmin behöver aktivera denna funktion i Tillägg för att komma igång.

Interna jobb

Ett jobb som är publicerat som internt betyder att det inte kommer vara publicerat externt på eran karriärsida eller andra kanaler utan man kan enbart komma åt det som användare i ert Teamtailor konto. Utöver detta, så funkar det som vilken annan rekryteringsprocess i Teamtailor.

Gör ett jobb internt

Ett jobb kan bli markerat som internt i jobbets redigeringsläge. Markera jobbet som internt genom att klicka på hus-ikonen i menyn längst ner på sidan innan du publicerar jobbet.

Du kan klicka på den här knappen igen för att göra jobbet offentligt och publicera det på din karriärsida när som helst under rekryteringsprocessen.

Ett internt jobb kommer att ha en Internt tagg tillagd bredvid dess jobbtitel för tydligt att skilja det från dina offentliga jobb både i Jobböversikten och rekryteringsvyn.

Var kommer interna jobb att visas?

Som nämnts i början visas inte dina interna jobb på din karriärsida. Istället, så kan era kollegor komma åt dem på dessa platser:

Användaröversikten

Via Användaröversikten så kan era anställda se och ansöka alla publicerade jobb, både externa och interna.

Genom att hålla muspekaren över ett internt jobb så kommer de kunna referera en kandidat eller öppna jobbannonsen och ansöka själva.

Teamtailor Översikt

En widget med interna jobb kommer att visa de publicerade interna jobben för användare med åtkomst till översikten.

Widget för jobblista

Ett sätt att visa interna jobb är att skapa en Jobblista widget. Detta är en lista av era jobb som ni kan integrera på till exempel era interna hemsidor för era anställda att hitta. I denna widget så kan ni välja om ni vill visa både externa och interna jobb eller bara interna jobb.

Notifikation

När ett internt jobb blir publicerat, så kommer en Nytt jobb publicerat notis bli skickad till alla användare som ni har i Teamtailor om de har aktiverat denna notis.

Interna kandidater

Interna kollegor kommer bli markerade som Intern på deras kandidatkort, vilket kan användas som både filter i jobbet och kandidatbanken.

En kandidat kan bli markerad som intern på tre olika sätt:

• Om ansökan skickas via e-post med företagets e-postdomän (Lägg till under Inställningar → Allmänt → Auto-anslut)

• Om ansökan är inskickad via Användaröversikten

• Om en kandidat manuellt blir markerad som intern under Statusar på kandidatkortet: