Triggers

Automatisera din rekryteringsprocess genom att använda triggrar

Filippa avatar
Skrivet av Filippa
Uppdaterad denna vecka

Låt oss prata om Triggers! Detta är en fantastisk funktion som automatiserar delar av din rekryteringsprocess ✨

Du kan lägga till specifika triggers i ett steg i din rekryteringsprocess, och när en kandidat flyttas till det steget aktiveras triggern. Du konfigurerar alltså triggers en gång och därefter aktiveras de automatiskt. Konfigurera rekryteringsprocessen precis hur ni vill, luta er sedan tillbaka och låt Teamtailor sköta resten.

En företagsadmin behöver aktivera denna funktion i Tillägg för att komma igång

Vad kan du göra med Triggers?

Du kommer hitta massor av triggers med det enda syftet att göra ditt liv enklare. Låt oss titta på dem en efter en:

Skicka meddelande

Skicka ett meddelande till alla kandidater som flyttas till det specifika stadiet i rekryteringsprocessen. Om du exempelvis har ett steg kallat "Efterfråga mer information" kan du med triggers säkerställa att mer information efterfrågas när kandidaten flyttas till det steget.

Lägg till kommentar

Lägg till en kommentar till kandidaterna som är på steget. Du kan också nämna dina kollegor i kommentaren. Till exempel "@Sam, vad tycker du om den här kandidaten?" Då involverar du de personer som behövs i just den stunden vid rätt tidpunkt.

Taggar

Lägg till en tagg på kandidaten som nått det specifika steget. Till exempel lägg till taggen "Kvalificerad för 2:a intervjun" när kandidaten är på det steget, så är det lättare att senare filtrera ut just de kandidaterna.

Dela kandidaten

Dela kandidaten med en extern part. Detta gör det enkelt att dela en kandidat när de når ett specifikt steg. Kanske vill du att en chef ska granska CV:t, men först efter att du har säkerställt att de är kvalificerade.

Automatisk flyttning

Att lägga till en Automatisk flyttning trigger gör att du automatiskt kan flytta kandidater till ett annat steg i rekryteringsprocessen. Automatisk flyttning triggern kan baseras på svar på frågor, jobberbjudandestatus, nyckelord i CV:t eller plats. Läs mer om Automatisk flyttning här!

Automatisk flyttning via AI

Endast tillgängligt i inkorgen! Denna trigger flyttar automatiskt fram alla kandidater i processen om de markerats av AI-funktionen. Mer om det här!

Automatisk schemaläggning

Automatiskt bjuda in kandidater till en intervju med vår Smarta schemaläggning. Kandidaterna får då välja ett lämpligt datum i ett bokningsformulär bland tider som passar deltagarna. Läs mer om kalenderfunktionen här!

Att göra-lista

Med en Att göra-lista lägger du till en checklista på kandidatens kort. Som exempel kanske du vill bli påmind om att följa upp med en kandidat tre dagar efter en intervju.

Be om feedback

Varje gång en kandidat flyttas till ett steg med Be om feedback, skickas ett referens-mejl till kandidatens referenser (om några finns). Denna trigger finns enbart om ni har aktiverat Referenser i Tillägg.

Skicka NPS-enkät

Skicka en NPS-enkät till kandidaten för att följa upp kandidatens upplevelse. Läs mer om vår NPS-funktion här!

Mejlkampanj

Använd Mejlkampanjer för att engagera dig med dina kandidater med personliga e-postkampanjer. Denna finns enbart om ni har aktiverat det i Tillägg. När en mejlkampanjstrigger aktiveras i ett steg, läggs kandidaterna till i kampanjen.

Skicka enkät

Välj en Enkät som skickas till alla kandidater som flyttas till detta steg.

Begränsa åtkomst

Varje gång du flyttar en kandidat till steget med åtkomstbegränsningstrigger, blir kandidaten begränsad. Begränsade kandidater är bara tillgängliga för administratörer och rekryteringsansvariga. Detta är ett utmärkt sätt att begränsa åtkomsten till potentiellt känsliga data.

Schemalägg utvärdering: Rekryteringskvalitet

Använd funktionen för Rekryteringens kvalitet för att utvärdera dina rekryterade kandidater. En utvärdering skickas automatiskt efter en inställd utvärderingsperiod, vilket ger dig möjlighet att fundera över om du skulle anställa dem igen. Observera att denna utlösare endast är tillgänglig i steget Anställda.

Partner och integrationer

Om du samarbetar med någon Partnerintegration/s, kommer dessa alternativ också att visas som en trigger. Till exempel, om du arbetar med tester för kandidatbedömning, kan du automatiskt skicka ut ett test på ett specifikt steg, eller flytta alla anställda kandidater till ditt HR-system.

Fler alternativ

När du lägger till en trigger har du några ytterligare inställningar som du kan anpassa*. Standardinställningarna som väljs när du lägger till en ny trigger är följande:

• Utlösaren aktiveras med en 1-minuts fördröjning efter att kandidaten placerats i steget.

* Vänligen observera att dessa extra inställningar inte är tillgängliga för Smart move- och AI Smart move-triggers

Fördröj triggern i...

Att sätta en fördröjning innebär att åtgärden väntar en bestämd tid innan den utlöses. Standardfördröjningen är 1 minut efter att kandidaten har flyttats till steget.

Aktivera inte denna trigger på...

Med detta alternativ kan du välja scenarier där triggern inte ska aktiveras.

Helger

Som exempel, om du har ett fördröjt meddelande som är planerat att skickas om tre dagar, och den tredje dagen råkar vara lördag eller söndag, kommer detta alternativ att hålla meddelandet till kommande måndag.

Vänligen observera att detta alternativ för närvarande endast är tillgängligt för följande triggertyper:

• Skicka meddelande

• Lägg till att göra

• Lägg till kommentar

Sourcade kandidater

Om du inte vill ha automatiserade händelser aktiverade för sourcade kandidater kan du stänga av detta. Detta gäller för eventuella kandidater som manuellt läggs till på plattformen och/eller i jobbprocessen (kandidater med taggen Sourced), och inkluderar kandidater som söks av dina externa rekryterare (kandidater med taggen Sourced externally).

Interna kandidater

Detta alternativ gör att du kan exkludera triggern från vilken intern kandidat som helst (kandidater med taggen Internal).

Avbryt när kandidaten...

Med detta alternativ kan du avbryta en triggern på en kandidat om något av följande scenarier inträffar:

Avvisas
Triggern avbryts om kandidaten avvisas i steget där triggern är tillagd.

Flyttas till ett annat steg
Utlösaren avbryts om kandidaten flyttas från det steg där utlösaren har lagts till.

Aktiva eller avvisade steg

Du kan ställa in triggers på aktiva eller avvisade stadier. Den enda skillnaden är om den automatiska triggern ska ske när kandidaten fortfarande är aktiv i processen eller först när hen har blivit avvisad.

För att lägga till en trigger som enbart ska skickas till avvisade kandidater på ett steg börjar du bara med att ändra filtret till Avvisad enligt följande:

Så en trigger för aktiva kandidater funkar i den pågående processen när du arbetar med kandidaterna, medan en trigger för avvisade kandidater aktiveras när du avvisar kandidaten.

Kommande triggers

Du har möjlighet att fördröja triggrar så att de aktiveras vid en senare tidpunkt. Eventuella schemalagda triggern visas under Kommande under Aktivitet i kandidatens profil.

Stoppa fördröjda/schemalagda

Om du vill stoppa en schemalagd trigger från att köras, hovra bara över den och klicka på Avbryt trigger.

Utför aktiviteten nu

Om du vill att en schemalagd trigger ska utlösas direkt istället för den inställda fördröjningen, hovra bara över den och klicka på Utför aktiviteten nu.