Ta bort en kandidat

Beskriver processen av att ta bort en kandidat från företagets konto.

Filippa avatar
Skrivet av Filippa
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

I den här artikeln får du lära dig om hur du tar bort kandidater från kandidatbanken permanent. Du kan antingen ta bort en kandidat i taget eller flera samtidigt!

❗Notera! När du tar bort en kandidat tas profilen bort från kandidatbanken permanent och kan inte återställas.

Ta bort en kandidat i taget

För att ta bort en kandidat, öppna kandidatkortet. Här, klicka på ⋮ Mer och sedan Redigera profilen. Här kommer du hitta alternativet att klicka på Ta bort kandidaten i botten av sidan.

Vänligen observera! När du väl har tagit bort kandidaten så tas kandidaten bort från kandidatbanken permanent och kan inte återställas. Det är inte möjligt att enbart ta bort en kandidat från ett jobb. Om du önskar att ta bort en kandidat från ett jobb så ska ni avvisa kandidaten.

Ta bort flera kandidater samtidigt

Du har även alternativet att ta bort flera kandidater samtidigt. För att göra detta så klickar du på Välj Flera (1) och sedan markerar du de kandidater som du vill ta bort(2). I menyn som visas så klickar du på Mer (3) och sedan Ta bort kandidaterna (4).

Som en säkerhetsåtgärd kommer du att bli ombedd att bekräfta antalet kandidater du vill ta bort. Ange hur många kandidater du vill ta bort och bekräfta genom att klicka på Ta bort kandidaterna.