Transparent rekrytering

Tillåt dina anslutna kandidater att följa med på framstegen i deras ansökningar

Filippa avatar
Skrivet av Filippa
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Ge dina kandidater möjligheten att följa med i processen för deras ansökningar genom att aktivera funktionen för Transparent rekrytering.

Att arbeta med denna funktion innebär att dina connectade kandidater kan logga in på sina profiler och se statusen för deras ansökningar.

En företagsadmin behöver aktivera denna funktion i Tillägg för att komma igång

Vad visas för kandidaten?

Kandidaten kommer att se statusuppdateringarna av deras ansökan i en statuspanel som har lagts till deras ansökan. Här syns det när något av följande har hänt:

Status

Beskrivning

Connect dashboard

Olästa

Deras ansökan har ännu inte öppnats.

Inkorg

När deras ansökan har öppnats av en användare och de fortfarande är i Inkorgssteget.

Behandlas

När kandidaten har flyttats från inkorgssteget till ett annat steg i processen.

Observera att kandidaten endast ser "Behandlas" och inte det exakta steget de befinner sig i.

Har anställts

När kandidaten har flyttats till steget Anställd.

Avvisad

När kandidaten har avvisats i jobbprocessen.

Om du har avvisat en kandidat med ett försenat mejl kommer de inte att kunna se att de har blivit avvisade förrän mejlet skickas.

Aktivera transparent rekrytering

När funktionen är aktiverad i tillägg kommer alla jobb ni skapar efter aktiveringen ha denna funktion tillgänglig.

Inaktivera funktionen för specifika jobbannonser

Om du vill inaktivera den transparenta rekryteringsfunktionen för specifika jobbannonser gör du detta när du skapar/redigerar jobbet. Gå till jobbmenyn längst ner på sidan och avmarkera hjärtsymbolen, som på bilden nedan. Detta innebär att kandidater som ansöker till detta jobb inte kommer att kunna se deras status.

Vad händer med de befintliga jobben?

Jobben du har publicerat innan du aktiverade denna funktion kommer inte automatiskt ha denna aktiverad. Om du vill kan du däremot redigera ett befintligt jobb och aktivera funktionen genom att klicka på hjärtsymbolen, som på bilden ovan.