Arbeta med Jobbmallar

Arbeta med Jobbmallar för att säkerställa att era jobb följer samma struktur och stil samt innehåller samma information.

Filippa avatar
Skrivet av Filippa
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Har ni hört om våran jobbmall funktion? Det är som magi - du kan skapa färdiga jobbmallar och använda dem som en fantastisk utgångspunkt för nya jobbannonser.

Detta är praktiskt när du har jobb som ni annonserar flertalet gånger eller vill ha ett liknande stuk på! Dessutom sparar det din dyrbart personals tid och håller allt snyggt och konsekvent över alla jobb. Hur coolt är inte det?

Skapa och hantera jobbmallar

Skapa eller redigera era jobbmallar genom att gå till Inställningar → Mallar → Jobb. Här kan ni (1) skapa en ny mall, (2) redigera standardmallen och (3) redigera andra mallar ni skapat.

När du skapar en ny mall, klicka på + Ny jobbmall, och följ sedan enkelt steg-för-steg-processen för att skapa mallen. Du kan lägga till så mycket information som du vill här! Kika på denna artikel som visar hur du skapar nya jobb och lär dig mer om de olika fälten.

Notera att ändringar som ni genomför på en redan existerande jobbmall enbart kommer gälla nya jobb som ni skapar med denna, redan skapade jobb kommer inte uppdateras automatiskt.

💡 Under Mallinstruktioner kan du namnge mallen för att göra det enkelt att veta vilken typ av jobb mallen är lämplig för, samt inkludera instruktioner för rekryterarna.

Standardmall för jobb

Standardmallen används för alla nya jobb som ni skapar om man inte väljer att använda sig av en annan mall.

Anpassade jobbmallar

Du kan också sätta upp anpassade mallar att använda istället för din standardmall. Dessa är bra att använda för specifika avdelningar, rollar osv.

Använd en jobbmall

När du skapar ett nytt jobb väljer du den mall du vill använda från rullgardinsmenyn.