Skapa ett nytt jobb

Lär dig hur man skapar och publicerar jobbannonser

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Att publicera ett jobb ska vara en enkel och smidig process! I denna artikel så kommer du lära dig allt om det. Innehållet av denna artikel är baserad på de olika stegen av att skapa ett jobb som du ser på den högra sidan här.

Det första steget av att publicera ett nytt jobb är att lägga till rollen i ert Teamtailor-konto. Gör så genom att gå till Jobb → ➕ (Skapa jobb).

När du skapar en ny jobbannons så har du två val att göra:

1. Jobbnamn: vill du ha ett internt namn för denna jobbannons? Om du vill det, så lägger du in det som jobbnamn. Om inget internt namn läggs till så kommer det externa namnet användas. Detta läggs till i nästa steg.

2. Jobbmall - vilken jobbmall vill du använda för detta jobb? För mer information om jobbmallar, vänligen klicka här.

1. Jobbannons

Jobbannonsens rubrik och Rollbeskrivning

Börja med att lägga till jobbannonsens Rubrik och Rollbeskriving. Använd rubriker, lägg till listor, gif:ar, videos och bilder efter ert egna tycke. Var kreativ och ha kul!

Vänligen notera att fälten Jobbannonsens rubrik och Rollbeskrivning är obligatoriska för att kunna spara jobbet.

Pitch

Texten från eran Pitch kommer läggas in i toppen av eran jobbannons för att engagera kandidaterna till att läsa eran jobbannons. Här kan ni berätta varför kandidaten ska ansöka till just ert jobb över ett annat företags jobb.

💡Lär mer om hur ni kan optimera eran SEO för era jobbannonser här.

Avdelning, Roll & Plats

Tilldela jobbet en relaterad Avdelning samt Roll för att göra det enklare för era kandidater att hitta jobbet och identifiera sig med det. Sen, låt dem veta vilken Plats som jobbet är genom att lägga till en eller flera platser till jobbet.

Dessa inställningar hjälper era Connectade kandidater att göra mer specifika profiler och förbättra kvaliteten av eran kandidatbank.

Anpassade fält (Distansarbete, etc)

Du har även valet att lägga till vilka Anpassade fält som du vill ha på ert jobb och välja om dessa ska vara visade enbart internt eller externt på jobbannonsen. Läs mer om Anpassade fält här.

I detta exempel har vi lagt till anpassade fält för lön, distansarbete, anställningsform samt anställningsnivå.

Svarstid

Svarstid ger kandidaterna en förväntan på hur lång tid det tar innan de hör tillbaka från er. Välj en tid mellan 2 timmar till en månad. Den satta Svarstiden kommer inte påverka rekryteringsprocessen, detta är enbart för kandidaternas upplevelse när de söker jobbet. Läs mer om Svarstid här.

Rekryterare och kollegor

Kollegor är minst sagt viktiga! Visa era kandidater deras potentiella framtida kollegor genom att lägga till Kollegor. Dessa personer kommer visas i slutet av jobbannonsen. Du kan lägga till dem genom att klicka på deras namn i rullgardinsmenyn.

Om du har en adminroll, så kommer du ha möjligheten att välja en annan rekryterare för rollen i delen Rekryterare.

Dessa personer kommer visas på jobbannonsen som nedan (Rekryteraren är kontakten och kollegorna kommer finnas under Kollegor).

Utseende

Alla jobbannonser kommer ha deras egna Utseende och Omslag. Omslaget kommer att innehålla en bakgrundsbild, pitch (från tidigare), ansök-knapp och svarstid.

För ditt jobbs utseende har du följande alternativ:

• Knapptext: Välj vad du vill att ansökansknappen ska säga. Om inget är tillagt så kommer det automatiskt vara "Skicka ansökan". Varför inte göra det mindre läskigt genom att skriva till exempel "Ansök utan resume" eller "Ansök under 30 sekunder"

• Sidmall: Detta är layouten av jobbet i fråga och denna baseras på vilken Sidmall ni väljer att använda er av på detta jobb.

• Bakgrundsbild: Ladda upp den bilden ni vill använda som omslag till jobbet. Omslagsbilden är en representation av ert jobb, så här kan ni vilja använda en bild som ger kandidaterna en insyn av jobbet och ert företag. Om du laddar upp en bild från eran dator, se till att upplösningen är så hög som möjligt. Vi stöder vanliga filformat, som .jpg, .tif, .gif och .png.

• Färgfilter: uppdatera filterfärgen om du vill

• Filterstyrka: ändra styrkan på filterfärgen om du vill

• Textfärg: välj vilken färg som texten över bakgrundsbilden ska vara för att passa ert företag.

2. Ansökan

Det nästa steget är att sätta upp ansökan för att se till att ni får den nödvändiga informationen från era kandidater.

Börja med att bestämma vilken Personlig information ni vill att kandidaten ska lägga till och specifiera om informationen ska vara obligatorisk eller frivillig när kandidaten ansöker jobbet genom att klicka i Av, Frivilligt eller Obligatoriskt.

Efter detta så bestämmer ni vilka Frågor som ska vara tillagda på ansökningsformuläret och om de ska vara obligatoriska eller frivilliga.

Välj mellan redan skapade frågor eller skapa nya frågor detta specifika jobb. Lär dig mer om de olika frågetyperna här.

Svar (automatiska meddelanden)

Härnäst så är de automatiska svaren för jobbet. Det här är de meddelanden som skickas till dina kandidater, vilket gör din rekryteringsprocess ännu mer effektiv.

Du kan se två olika typer av meddelanden:

• Automatiskt svar - detta meddelande skickas automatiskt till kandidaten när de ansökt jobbet.

• Meddelande för avvisande - detta meddelande kan du skicka till kandidaten när ni väljer att avvisa kandidaten, läs mer om detta här.

Välj om ni vill använda er av de förvalde automeddelanden eller om ni vill anpassa meddelandena för detta jobb specifikt genom att klicka på Anpassat svar / Anpassat meddelande vid avvisande.

Avancerade inställningar

• URL till ansökningsformulär: Om du vill använda ett externt sökandespårningssystem anger du webbadressen under Avancerade inställningar eller om ni vill att kandidaten ska ansöka via en annan hemsida.

• Brevlåda: Varje jobb har en unik mejladress kopplad till sig som kandidater och användare kan skicka sina ansökningar till. N kan läsa mer om detta här.

3. Kandidatinteraktion

Om ni vill kunna prata med era kandidater direkt utan risken att förlora dem mellan eran jobbannons och deras ansökan, aktivera Kandidatinteraktion i Tillägg.

Det är enkelt att komma igång med kandidatinteraktionen, och du väljer själv hur aktiv du vill vara. Läs mer om detta här.

4. Steg

Skapa rätt rekryteringsflöde för rekryteringsprocessen genom att lägga till och redigera Steg för kandidaterna. Vi ger er en förinställd process som ni kan anpassa för att passa era specifika behov.

Vill ni lära er mer om Alternativ för steget? Kolla in denna artikel.

5. Utvärdering

Lägg till kompetenser och egenskaper som är relevanta för jobbet, bestäm hur relevanta de är och välj också vilka intervjukit som ska användas under rekryteringsprocessen. Lär dig mer om Job match score här.

Om ni inte har aktiverat tillägget Intervjukit så kommer detta steg istället heta Scorecard för intervjun. Mer om Scorecards finns här.

6. Rekryteringsteam

Teamwork makes the dream work, så bjud in dina kollegor och rekrytera tillsammans!

Medlemmarna av rekryteringsteamet kommer få en gemensam syn på processen och kan granska och hantera kandidaterna för det specifika jobbet. Lär dig mer om Rekryteringsteam här.

Sista steg: Publicera

När du är nöjd med jobbannonsen så är det bara kvar att publicera! Detta gör du i menyn som du ser längst ner på sidan.

Redo att publiceras

Vissa användarroller kan inte publicera jobb utan då kommer de istället se en knapp som heter Redo att publiceras. Klickar du på denna knapp så skickas det en avisering till användarna som har åtkomst att publicera rollen åt dig.

Spara jobb som ett utkast eller publicera det som olistat.

Om du inte är helt klar med annonsen kan du självklart spara den som utkast och återvända till den senare. Detta gör du genom att klicka Spara utkast.

Olistat / Avpublicerat är att jobbet är live däremot så publiceras det inte på eran karriärsida. Inga mejlnotiser kommer skickas angående jobbet till era användare eller connectade kandidater. Du kan även använda denna funktion för att ta bort en tidigare publicerad annons samtidigt som ni fortsätter att jobba med rekryteringsprocessen.

Om du på grund av något skäl vill ta bort jobbet så kan du göra det genom att klicka på Ta bort. Notera att denna åtgärd inte kan ångras i efterhand.

Fler alternativ

På botten av din jobbskapningssida har du en rad med ytterligare alternativ för din jobbannons. Låt oss gå genom dem en efter en.

Ikon

Åtgärd

Beskrivning

Lägg till taggar

Att lägga till taggar på jobben gör det enklare att filtrera jobben och även gruppera liknande jobb tillsammans.

Ange publiceringsdatum

Schemalägg jobbets publiceringsdatum. Ett jobb kommer automatiskt publiceras på startdatumet (klockan 00:00) och går ut på slutdatumet (klockan 24:00).

Fäst jobbet högst upp

Att fästa jobbet betyder att det hamnar längst upp av jobben på eran karriärsida.

Aktivera transparent rekrytering*

Läs mer om Transparent rekrytering här.

Publicera jobbet internt*

Läs mer om Intern rekrytering här.

Förhandsgranska jobbannonsen

När du har sparat ditt jobb som ett utkast så kan du enkelt förhandsgranska det innan publicering genom att trycka på denna knapp.

* Dessa är funktioner ni enbart har om ni aktiverat det i Tillägg.