Alle collectiesGebruikers toegang
Gebruikers uitnodigen en de juiste toegang selecteren

Een overzicht van de verschillende toegangsrechten tot Teamtailor

Gitte avatar
Geschreven door Gitte
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Om een nieuwe gebruiker uit te nodigen voor je account, ga je naar het tabblad Medewerkers. Klik daar op Medewerkers toevoegen, waar je de optie krijgt om één gebruiker of meerdere gebruikers tegelijk toe te voegen.

Functies

Gebruikers van Teamtailor kunnen rollen toegewezen krijgen die hen verschillende toegangsrechten tot het systeem geven. Laten we ze één voor één doornemen.

Geen toegang

• Kan niet inloggen op je account

• Zal e-mailmeldingen ontvangen wanneer vacatures worden gepubliceerd en kan meldingsvoorkeuren beheren via deze e-mails.

• Als je een foto aan je profiel hebt toegevoegd en het profiel openbaar maakt, wordt het profiel weergegeven op je carrièresite.

Standaardgebruiker

Een Standaardgebruiker kan:

• Toegang krijgen tot je medewerkerdashboard

• Zijn/haar profiel bewerken

• Deelnemen aan wervingsteams voor vacatures, maar kan de vacatures niet bewerken/promoten

• Deel uitmaken van een team

• Kandidaten doorverwijzen of werven voor een vacature, maar kan alleen toegang krijgen tot deze kandidaten als ze deel uitmaken van een vacature of afdeling waartoe ze toegang hebben.

Let op: als een Standaardgebruiker geen deel uitmaakt van het wervingsteam, kan hij/zij geen toegang krijgen tot het dashboard van je account. In plaats daarvan zien ze bij inloggen, meteen het medewerkerdashboard.

Verzoeken
Neem deel aan goedkeuringsprocedures en keur verzoeken goed.

Aanstellend Manager

Een Aanstellend Manager heeft dezelfde toegang als de Standaardgebruiker, maar kan ook:

• Nieuwe vacatures aanmaken, maar kan deze niet publiceren. Vacatures krijgen de status "In afwachting van publicatie" en wachten op goedkeuring van andere gebruikers.

• Vacatures bewerken waartoe ze zijn uitgenodigd.

• Heeft geen toegang om promoties op externe vacaturebanken te kopen.

Verzoeken

• Een verzoek creëren.

• Deel uitmaken van goedkeuringsprocedures en verzoeken goedkeuren.

Hoofdrecruiter

Een Hoofdrecruiter heeft dezelfde toegang als de Aanstellend Manager, maar kan ook:

• Vacatures publiceren die ze zelf hebben gemaakt of die door een Aanstellend Manager zijn aangemaakt.

• Promoties aankopen om vacatures op externe vacaturebanken te promoten.

Verzoeken

• Een verzoek creëren.

• Deel uitmaken van de goedkeuringsprocedure en verzoeken goedkeuren.

Wervingsbeheerder

Een Wervingsbeheerder heeft dezelfde toegang als de Hoofdrecruiter, maar kan ook:

• Heeft toegang tot alle kandidaten en alle vacatures.

• Heeft toegang tot wervingsgerelateerde instellingen (zoals vacaturetemplates, vragen en instellingen voor teams).

• Kan de volledige accountanalyses bekijken.

• Nurture en enquêtes beheren, indien ingeschakeld als extra functies.

Verzoeken

• Nieuwe verzoeken creëren.

• Goedkeuringsprocedures en formulieren maken en bewerken.

• Deel uitmaken van de goedkeuringsprocedure en verzoeken goedkeuren.

Bedrijfsbeheerder

Een Bedrijfsbeheerder heeft toegang tot alles zonder beperkingen en kan onder andere:

• Gebruikers/medewerkers uitnodigen en bewerken.

• Beslissen of een medewerkersprofiel op de carrièresite wordt weergegeven of niet.

• Alle verborgen opmerkingen en velden zien en toegang krijgen tot alle beperkte kandidaten.

• Bepaalde Marketplace-producten activeren, inclusief "Apply with LinkedIn".

• Meer extra functies activeren.

Verzoeken

• Een verzoek creëren.

• Goedkeuringsprocedures en formulieren maken en bewerken.

• Deel uitmaken van de goedkeuringsprocedure en verzoeken goedkeuren.

Externe recruiters

• Hebben volledige toegang tot de kandidaten die door henzelf of andere leden van hetzelfde wervingsbureau zijn toegevoegd, maar niet tot andere kandidaten binnen de vacature.

• Kunnen verborgen opmerkingen maken, maar kunnen geen verborgen opmerkingen van anderen zien.

Om externe recruiters uit te nodigen voor je account, bekijk dit artikel.

Add-ons

Voor de meeste rollen heb je de mogelijkheid om toegang tot specifieke onderdelen van het platform toe te voegen. Om de extra toegang toe te voegen, schakel je eenvoudig de add-ons in voor de rol en selecteer je een of meerdere opties.

Dit betekent dat de gebruiker, naast de basisrechten, ook toegang krijgt tot een van de volgende gebieden:

Content

Deze add-on geeft toegang tot de Content editor, waar ze de content en instellingen voor de carrièresite en pagina's kunnen bijwerken.

Analytics

Deze add-on geeft toegang tot alle rapporten op de hoofdpagina van Analytics, behalve voor Aangepaste rapporten.

Let op dat dit geen toegang geeft tot de daadwerkelijke kandidatenkaart en/of het wervingsproces. Voor toegang hiertoe moet de gebruiker rechten krijgen via een team en/of wervingsteam.

De naam van de kandidaat wordt weergegeven als N/A of Verwijderde kandidaat, afhankelijk van hoe de gegevens in het rapport worden opgehaald.

De gebruiker kan ook toegang krijgen tot namen/gegevens van medewerkers in Analytics met deze add-on rol.

Add-ons kunnen niet worden toegevoegd aan de volgende rollen: Geen toegang, Externe recruiter en Bedrijfsbeheerder (Een bedrijfsbeheerder heeft al volledige toegang).

Openbaar profiel/email

Als Bedrijfsbeheerder kun je bepalen welke van je medewerkers openbare profielen en openbare e-mailadressen en/of telefoonnummers moeten hebben. Als deze vakjes zijn aangevinkt, wordt deze informatie weergegeven op je carrièrepagina.

Let op: Aanvragen is een van onze Onderneming-functies. Als je geïnteresseerd bent in deze functie, neem dan contact op met je contactpersoon of ons supportteam!