Alla samlingarKandidatdatabas
Det här är Connect

Gör det möjligt för kandidater att uttrycka intresse och få notiser om nya jobb samtidigt som de bygger upp talangpoolen för ditt företag

Filippa avatar
Skrivet av Filippa
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Vad är Connect?

Personer besöker eran karriärsida av olika skäl. Vissa letar efter ett nytt jobb och vissa är bara nyfikna och vill lära sig mer om ert företag. Men vad händer med kandidater som inte hittar sitt drömjobb? Eller de som verkligen är intresserade av ditt företag men inte redo att ansöka än?

Med Connect har de ett sätt att berätta för dig att de är intresserade och i vilket område, och lägger till sig själva i din kandidatbank.

Inte bara det, de har också möjlighet att prenumerera på framtida jobböppningar enligt sina inställningar för att bli meddelade när du publicerar en ny jobb inom deras expertområde. Nästa gång du lägger upp en jobbannons kan det vara rätt jobb och perfekt timing för dem att ansöka! Det hjälper till att fostra kandidater och bygga relationer på en kandidatdriven marknad.

Connect är en funktion som är byggd för era kandidater, ni kan bara luta er tillbaka och dra nytta av funktionen ✨

Sätt upp Connect

För att säkerställa en bra kandidatupplevelse och kvalitativa kopplingar finns det ett par saker som du bör ställa in på ditt konto. Följ vår guide om hur du ställer in Connect här.

Hur kan man Connecta?

Kandidater kan connecta till ert företag på flera olika sätt. När de besöker din karriärsida, är Connect-knappen alltid placerad bredvid knappen för Lediga jobb. Dessutom så kommer alternativet att Connecta efter att kandidaten har ansökt ett jobb.

När en kandidat klickar på Connect så kommer den till en sida där den kan välja vilken avdelning samt vilken roll de vill koppla sig till. De kan skapa en profil genom att använda Facebook, LinkedIn eller mejl och svara på frågorna som ni har satt upp. De kan skippa vissa steg eller frågor samt ladda upp dokument och ett foto om de vill. Kandidater kan ändra på de avdelningar eller roller som de kopplat till och kan även ändra på vilka jobb de vill få mejl om.

När en kandidat connectar så kommer de automatiskt få ett mejl som tackar dem för deras intresse. Detta mejl kan du hitta under Inställningar → Mallar → Meddelanden med taggen Connect. Anpassa detta mejl så att det passar tonen för ert företag men kom ihåg att detta mejl kommer skickas till alla kandidater som väljer att connecta vare sig vilken avdelning eller roll de väljer.

Connect sidan

När kandidaten väl har connectar så har de åtkomst till deras egna Connect-sida. Här kan de komma åt informationen och innehållet som ni har satt upp i eran Connect. Detta är även vart de kan redigera deras profil och se deras jobbansökningar. Mer om detta här.