Bedöma kandidater

Ge dina kandidater en övergripande bedömning.

Skrivet av Mariam
Uppdaterad idag

Att använda funktionen Bedömningar är ett bra sätt att ge din kandidat en bedömning som inte är knuten till en specifik roll.

Alla bedömningar som du ger kandidaterna med denna funktion kommer ge en överblick för kandidaten. Detta är även ett sätt att se hur bra kandidaten passar in i företaget. Detta kan vara bra att hålla detta i åtanke när kandidaten söker till flera jobb då kandidatkortet förblir detsamma.

För att lägga till en bedömning, gå till kandidaten det gäller och klicka på Lägg till bedömning under deras namn.

Här kommer du att uppmanas att lägga till din bild av kandidaten, men även bedöma kandidaten med stjärnor för att visa ifall de passar in i företaget och isåfall varför. Välj antalet stjärnor som speglar ditt intryck av kandidaten. I samma fält kan du även skriva en kommentar. Att lämna en kommentar kan ge en ytterligare beskrivning av varför du anser att kandidaten förtjänar den bedömningen. Detta är även bra när andra rekryterare granskar kandidaten.

Alla bedömningar kommer finnas tillgängliga genom att klicka på Läs bedömingar under kandidatens namn och under Aktivitet.

💡 När en kandidat har fått flera bedömningar från olika rekryterare summeras den övergripande bedömningen under kandidatens namn. I detta fall ser du genomsnittet av en 5-stjärnig bedömning och en 4-stjärnig bedömning.

Kandidatbedömningarna är också synligt i fliken Kandidater om den kolumnen är aktiverad. Bedömningarna kan användas som filter både i din kandidatbank och i en jobbprocess.

Filter

Bedömingar kan även läggas inom ett jobb-sammanhang och på detta sätt så kommer det enbart synas när du är inne på det specifika jobbet som kandidaten har sökt till.

Om du har lagt in en bedömning inom ett jobb så kan du granska det genom att gå in på kandidaten det gäller - >Aktivitet -> Filter -> Klicka i Detta jobb. På detta sätt dyker enbart bedömningar som är inlagda inom jobbet som är förvalt.

Det går även att bocka ur Alla jobb om kandidaten har sökt flera jobb och på detta sätt så kommer samtliga bedömningar att dyka upp under fliken Aktivitet

Under respektive bedömning så kommer du se vilket jobb som bedömningen tillhör.

Inställningar

Varje stjärna har en förvald beskrivning. Ange din egen beskrivning för varje bedömning genom att gå till Inställningar → Rekrytering → Bedömningar.