Scorecards

Betygsätt kandidaternas egenskaper och kompetenser

Skrivet av Filippa
Uppdaterad igår

Olika positioner kräver specifika talanger, Scorecards kan användas för att bedöma kandidater baserat på personlighetsegenskaper och kompetenser.

Observera att den här artikeln hänvisar till standard-Scorecards som automatiskt är tillgängliga innan du har aktiverat Intervjukit-funktionen

Lägga till kriterier

I redigeringsläget för jobbannonsen eller jobbmallen hittar du avsnittet för Scorecard för intervjun:

Klicka på Lägg till kriterium för att välja ett nytt kriterium från rullgardinsmenyn eller börja skriva för att lägga till ett nytt:

Under Inställningar → Rekrytering → Kompetenser och egenskaper kan du också se och ta bort befintliga kompetenser och egenskaper.

Bedöm kandidaten

För att fylla i ditt Scorecard för en kandidat, gå till kandidatkortet och klicka på Scorecards i sidomenyn.

Tryck på + Lägg till betyg för att bedöma kandidaten på en skala från 1 till 5 på varje egenskap och kompetens:

När det är ifyllt kommer du att hitta din egen (och dina kollegors) betyg under Scorecards så här:

Om du ändrat dig angående några av bedömningarna, oroa dig inte! Du kan alltid redigera dina betyg under fliken Scorecards:

Översikt

Användare med åtkomst till jobbet kan se kandidatens betyg i rekryteringsprocessen. De olika färgade staplarna korrelerar till Rekryteringsteamets sammansatta scorecard-recensioner:

Om du inte kan se några scorecards tillgängliga på kandidatens profil under Scorecards, beror det troligen på:

1. Kandidaten har inte lagts till i ett jobb
2. Jobbet som kandidaten har lagts till har ännu inte fått något scorecard tillagt till det

I Aktivitet på kandidatens profil kommer du att se när ett scorecard har fyllts i och av vem. Gå till Scorecards enligt beskrivningen ovan, för att se dina kollegors betyg.