Alla samlingarKandidathanteringAnställningsprocess
Lägg till kommentarer på dina kandidater

Använd kandidatkommentarer för att skriva anteckningar, feedback och annan viktig information

Filippa avatar
Skrivet av Filippa
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Låt oss prata om att skriva kommentarer på dina kandidater. Med Teamtailor kan du lägga till olika typer av information direkt på kandidatens profil. Detta kommer att göra ditt arbete enklare, förbättra kommunikationen och möjliggöra bättre beslut. Alla vinner på det!

💡 Observera att tillagda kommentarer inte är synliga för kandidaten

Börja med att öppna en kandidats profil och klicka på Kommentarer i åtgärdsfältet. I denna sidopanel ser du alla tidigare tillagda kommentarer och även var du kan lägga till dina egna.

Nämn en användare/team

Se till att du får uppmärksamheten från rätt användare genom att nämna dem i din kommentar. När du nämner en teammedlem kommer de att bli notifierade baserat på deras inställningar för notiser.

För att lägga till ett nämnande, klicka på ikonen "@" eller skriv "@" på ditt tangentbord, och välj sedan användaren du vill pinga.

Lägg till bilagor

Du kan bifoga filer till dina kommentarer. Det är till exempel användbart när du vill ladda upp fler dokument, till exempel för testuppgifter. Klicka bara på "📎"-ikonen och välj filen du vill bifoga. Observera att du måste inkludera text i kommentarsfältet för att kunna ladda upp en fil.

Filen kommer att laddas upp i kommentaren och även läggas till under avsnittet Dokument på vänster sida av kandidatens profil.

Välj synligheten för en anteckning

Börja med att bestämma var kommentaren ska läggas till.

💼 Kommentar om jobbansökan
Kommentarer tillagda med detta alternativ kommer att vara tillgängliga för rekryteringsteamet i jobbet och användare med adminroll.

👤 Kommentar om kandidat
Kommentarer tillagda med detta alternativ kommer att vara tillgängliga för alla användare med åtkomst till kandidater. Detta inkluderar tillgång genom ett rekryteringsteam, team, och användare med adminroll.

🌎 Synlighet

Du kanske vill dölja känsliga kommentarer från andra användare. För att begränsa kommentarens synlighet, klicka på globikonen innan du publicerar den och här kan du välja de användare som ska kunna se din kommentar.

Dolda kommentarer kommer att ha hänglåssymbolen bredvid och kommer endast att visas för de valda användarna:

❗️Observera att användare med rollen Företagsadmin kommer att ha synlighet för alla kommentarer, även dolda

Kommentarsfilter

Välj att visa kommentarer tillagda för det valda jobbet på kandidatkortet eller för alla jobb, genom att klicka på filterikonen längst upp:

Hantera en kommentar

När du hovrar över en kommentar kommer du att få en eller flera av dessa alternativ:

Lägg till reaktion

Låt din kollega veta att du har sett deras kommentar genom att reagera på den med en emoji efter eget val.

Fästa notering

Delar du viktig information? Fäst kommentaren för att undvika att dina kollegor missar den.

Redigera notering

Har du gjort ett stavfel eller vill du uppdatera den information du har lagt till? Klicka på pennikonen för att redigera din kommentar.

Ta bort noteringen

För att radera en kommentar, klicka på papperskorgsikonen och bekräfta. Observera att det inte går att återställa när det väl är raderat.

❗️Observera att användare med företagsadministratörsbehörighet kan radera kommentarer skrivna av andra användare