Alla samlingarSammarbeta som team
Hantera användare i teams

Anpassa användarnas åtkomst till kandidater och jobb

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Med funktionen Teams kan du organisera olika Teams och ge användare åtkomst till specifika kandidater och jobb. Man kan lägga in teams för avdelningar, roller och även specifika platser. Detta beroende på teamets rekryteringsbehov.

De avdelningar, roller och platser som väljs för ett team ger användare åtkomst till alla matchande kandidater under fliken Kandidater.

När ett team har skapats kan det även användas som ett rekryteringsteam i jobb. Då blir det enklare att byta team medlemmar för flera jobb samtidigt!

Men först ska vi skapa team!

Skapa ett Team

För att skapa ett team, klickar du på ditt företagsnamn och går in i Inställningar → Rekrytering → Team. Detta tar dig till ditt Teams inställningar. Här kan du klicka på + Nytt Team knappen i det övre högra hörnet för att skapa ett Team.

Sätta upp ett Team

Börja med att namnge teamet och sedan välj en symbol som ska representera det. Sedan väljer du en Ansvarig samt Medlemmar. Dessa användare kommer att vara en del av teamet och kommer att ha tillgång till jobbet/kandidater som har lagts till. Det finns ingen gräns för hur många medlemmar som man kan lägga till. Man kan lägga till så många medlemmar i rekryteringsteamet som det behövs. Användare som är tillagda där behöver inte ha högre roll än behörigheten som Standardanvändare.

Om man har lagt till ett team inom ett jobb, så kommer det vara den som är Ansvarig för teamet som även kommer tillämpas som huvudrekryterare och medlemmarna kommer automatiskt bli tillagda i fliken Rekryteringsteam.

Tillgång till kandidatdatabas

Ett team kan ha åtkomst till en specifik del utav er kandidatbank. Medlemmar kommer ha tillgång till kandidater som matchar med den åtkomsten som de har fått. Man kan välja flera avdelningar, roller och platser för att anpassa det som Teamet ska ha åtkomst till.

I detta exempel kommer teamet Kundsupport har åtkomst till kandidater som tillhör avdelningen Kundsupport och avdelningen Customer success manager samt ha åtkomst till roller inom Customer success.

Använda team som en del utav ett Rekryteringsteam

En stor fördel med att använda Teams är möjligheten att använda dem som rekryteringsteam i era jobb. På detta sätt kan man anpassa åtkomsten till många jobb genom att ändra flera teams och rekryterare på ett snabbt och smidigt sätt.

Så här funkar det: När du skapar ett rekryteringsteam för ett jobb har du möjlighet att välja ett team. Medlemmarna i det team som har valts kommer per automatik utses som medlemmar i rekryteringsteamet för jobbet. Du kommer även ha alternativet Använd Team ansvarige och detta kommer att göra så att den ansvarige är även huvudrekryteraren. Detta kommer göra att i samband med att den ansvarige ändras till en annan profil, så kommer även huvudrekryteraren att ändras.

Du kan också lägga till flera användare i ett rekryteringsteam. Det råder ingen skillnad i behörighet mellan team medlemmarna och de användare som läggs till här kommer ingå i samma rekryteringsteam.