Alla samlingarSammarbeta som team
Samarbeta med externa rekryterare

Bjud in rekryteringsbyråer samt externa rekryterare och få hjälp med rekryteringen av teamet

Mariam avatar
Skrivet av Mariam
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Om man arbetar med externa rekryterare eller med rekryteringsbyråer kan man lägga in de i Teamtailor och arbeta ihop.🤝

En extern rekryterare kommer ha begränsad åtkomst till ert konto och jobben som de är inbjudna till. Åtkomsten kommer inkludera följande:

• Lägga in kandidater inom jobb som de är inbjudna till.

• Få åtkomst och granska enbart kandidater som externa rekryterare har lagt till.

• Kommunicera med kandidater som externa rekryterare har lagt till.

• Arbeta ihop med resten av rekryteringsteamet under fliken Kommentarer.

Notera att det krävs en Företagsadmin för att aktivera denna funktion i Tilläggsfliken.

Samarbeta med externa rekryterare

När funktionen är aktiverad kan du gå in på - > Inställningar - > Rekrytering -> Externa rekryterare. Här kan ni lägga till och hantera de externa rekryterare samt Rekryteringsbyrå som är tillagda.

Bjud in en extern rekryterare till ert konto

För att bjuda in en extern rekryterare, klicka på + Lägg till extern rekryterare. När du bjuder in den externa rekryteraren kopplar du dem till ett rekryteringsbyrå. Här kan du välja en befintlig byrå från listan, eller lägga in en ny byrå.

Personen du har lagt till kommer sedan att få ett e-postmeddelande med inbjudan. Det här e-postmeddelandet kommer se ut som följande :↓

Rekryteringsbyråer

Alla externa rekryterare måste vara kopplade till en rekryteringsbyrå. I denna flik så kommer ni kunna se hur många externa rekryterare som tillhör en specifik byrå.

Bjuda en extern rekryterare till ett jobb

När du skapar ett jobb efter att ha aktiverat den här funktionen kommer du att se en ny flik som kallas Extern rekryterare. Här lägger du till de externa rekryterarna du vill ge åtkomst för den specifika jobbprocesser. Rekryterarna/företaget som läggs till kommer att kunna lägga till kandidater till denna process och även hantera dessa kandidater för den specifika jobbprocess.

Rekryteringsbyrå - Att bjuda in en byrå kommer ge åtkomst till alla rekryterare som är kopplade till samma byrå.

Extern rekryterare- I denna flik kommer ni kunna lägga in användare som har åtkomst till processen.

I samband med att ni bjuder in en byrå eller extern rekryterare så kommer de, per automatik, motta ett mejl där de kan slutföra sin inloggning. Detta mejl kallas för Standardinbjudan för jobb.

Ni kan redigera Standardinbjudan för jobb mallen inne i -> Inställningar -> Mallar -> Meddelande mallar.

Externt sourcad

När en extern rekryterare lägger till en kandidat, så kommer denna kandidat få taggen Externt sourcad och det kommer framgå vilken rekryterare som har lagt till kandidaten.

Den externa rekryteraren som har lagt till denna kandidaten kommer att kunna granska och hantera den kandidaten, och ert team kommer kunna se samtliga handlingar som har utförts av rekryteraren. Notera att externa rekryterare har åtkomst till kandidater som är tillagda av dem, eller andra rekryterare av samma byrå inom de jobben som de har åtkomst till.

Lokalisera alla externt sourcade kandidater

Under fliken Kandidater så kommer ni hitta tre filter som kan vara till hjälp när ni vill lokalisera Externt sourcade kandidater.

• Hitta alla kandidater som är externt rekryterade genom att lägga till filtret Externt sourcad: Ja

• Letar du efter kandidater som lagts till av en specifik extern rekryterare/rekryteringsbyrå? Använd filtren Extern rekryterare eller Rekryteringsbyrå.

Samarbeta

Att samarbeta underlättar jobbprocessen, så använd fliken Samarbeta för att arbeta tillsammans i denna process. Observera att detta inkluderar alla medlemmar i rekryteringsteamet, både företagsanvändare och externa rekryterare från alla byråer som har lagts till i jobbet.

Vy för externa rekryterare

När din externa rekryterare loggar in på ditt Teamtailor-konto, så arbetar de i extern rekryteringsläge. Kika in den här artikeln för att lära dig mer om extern rekryteringsläge 📖