Skapa en ny rekvisition

Få ett godkännande för att kunna skapa ett nytt jobb

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Vänligen notera att detta är en Enterprise-funktion. Kontakta din kontaktperson på Teamtailor eller våran support på support@teamtailor.com för mer information.

Vad är Rekvisitioner?

Med hjälp av rekvisitionsfunktionen skapar ni i förhand godkännandeflöden där rekvisitioner godkänns. Detta förbättrar noggrannheten och snabbar på processen. I denna artikel så kommer du lära dig hur du skapar en ny rekvisition.

För att få full inblick i den här funktionen, vill du kanske också lära dig hur du sätter upp dina godkännandeflöden, hur du ställer in dina rekvisitionsformulär, samt hur du godkänner/avvisar en rekvisition.

Skapa en rekvisition

När ni har aktiverat Rekvisition-funktionen så kommer ni behöva skapa en rekvisition och få den godkänd innan ni kan publicera ett jobb. Låt oss dyka in i detta!

💡 Flödesschemat ovan kan användas för att förklara, på ett mycket enkelt sätt, hur flödet från skapad rekvisition till ett publicerat jobb kan se ut.

Börja med att gå till fliken Jobb och klicka på ➕ Ny Rekvisition på höger sida av din skärm.

Här kommer du bli ombedd att fylla i formuläret, innehållande av grundinformationen samt den övriga informationen.

När du har fyllt i formuläret kommer du att se vilket godkännandeflöde som denna rekvisition kommer att använda. Godkännandeflödet som visas baseras på de platser samt roller som har valts.

När du är klar med rekvisitionen, skicka in den! När du skickar in rekvisitionen så sätts godkännandeflödet igång och en godkännandebegäran skickas till dina kollegor i första steget av flödet.

❕När en rekvisition har skickats in så går den inte att redigera. Tänk därför på att dubbelkolla informationen innan du skickar iväg den!

Efter att din begäran har skickats in för godkännande, startar godkännandeflödet. Läs mer om detta här. Detta betyder att din förfrågan om att publicera ett jobb antingen kommer bli godkänd eller nekad.

Godkänd - Skapa ett jobb från en rekvisition

När din rekvisition har blivit godkänd av alla från godkännandeflödet så kommer alternativet att skapa ett jobb visas. Du går sedan igenom och skapar ett jobb.

Bra att veta! Om du använder en jobbmall när du skapar jobbet tas information från jobbmallen företräde framför den information som har lagts till i rekvisitionen.

Nekad - Redigera en rekvisition

Om en rekvisition har blivit nekad, så kan du redigera och justera denna baserat på den feedback du har mottagit.

Du redigerar denna genom att gå till rekvisitionen, gå till Ytterligare detaljer och klicka på Redigera rekvisition. Här kan du göra de nödvändiga förändringarna och när du skickar in rekvisitionen så startas godkännandeflödet om.

💡 Under fliken Godkännandeflöde kommer du att kunna granska det feedback som teamet lämnat i godkännandeflödet.