Anonymisera dina kandidatprofiler i din rekryteringsprocess

Undvik omedveten partiskhet i rekrytering med anonymiserade kandidatprofiler

Filippa avatar
Skrivet av Filippa
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Det är ingen hemlighet att fördomar ofta omedvetet påverkar alltför många rekryteringsprocesser. Rekryterare kan ibland bilda en åsikt om kandidaten baserat på fakta som inte borde ha betydelse. Låt oss bekämpa omedvetna fördomar i rekrytering tillsammans genom att använda vår funktion för Anonymt läge!

Den anonyma läget kan aktiveras vid vilken som helst fas av din rekryteringsprocess. När du gör detta, kommer systemet att maskera personlig information relaterad till dina kandidater när de är i det steget.

Visa en anonym kandidat

När en kandidat hamnar i ett anonymt läge, kommer systemet att maskera personlig info. På så sätt kommer du att kunna fokusera på kandidatens egenskaper, snarare än andra mindre viktiga faktorer.

All personlig data kommer att suddas ut, och kandidatens namn kommer att ersättas med ett unikt och anonymt pseudonym. Genom att använda en kombination av färger och djur, kommer du fortfarande att kunna hänvisa till den specifika kandidaten! "Fick du chansen att se Ruby Cranes arbetslivserfarenhet?" till exempel.

Anonymiserat CV / resume

Om en kandidat laddar upp ett CV/resume till sin profil, kommer deras personliga info också att maskeras. Systemet kommer att blockera kandidatens namn och e-postadress, samt att alla bilder kommer att vara dolda.

Andra kandidat/interna dokument anonymiseras inte, inklusive innehållet i dokumentet och filnamnet. När du öppnar dessa dokument (genom att ladda ner/öppna i en annan flik) kan personuppgifter, om det finns några, avslöjas. Observera att detta även inkluderar dokument från tidigare ansökningar.

Avslöja kandidaten

När tiden är rätt, kan du flytta kandidaten från ett anonymt till ett icke-anonymt steg. När du gör detta, kommer den dolda datan automatiskt att avslöjas.

Sätta upp funktionen

Du kan aktivera anonymt läge vid valfritt steg i din rekryteringsprocess genom att aktivera funktionen. Det är så enkelt som så! Alla kandidater som placeras i det här steget kommer automatiskt att anonymiseras.

Välj anonymt läge på ett steg

Du kan aktivera detta var som helst där du kan redigera dina steg, som under Steg när du skapar/redigerar jobbet. Här, klicka på Anonymt läge och aktivera funktionen.

Ett annat sätt att aktivera det anonyma läget är att gå direkt till jobbets rekryteringsprocess. Navigera till det aktuella steget och öppna stegalternativen ( ⋮ ). Här, växla på Anonymt läge.

Det anonyma läget är endast tillgängligt i dina jobb, under fliken Jobb. Dessa kandidater kommer fortfarande att visas med sin personliga information synlig när du bläddrar genom din kandidatbank (under fliken Kandidater).

Observera - när du aktiverar det anonyma läget på inkorgsteget i din rekryteringsprocess kommer kandidaten att se en vänlig notifikation om detta när de skickar in sin ansökan. Trevligt, eller hur?