Jämför era kandidater

Använd vår kandidatjämförelseläge för att förbättra ert beslutsfattande och öka effektiviteten

Filippa avatar
Skrivet av Filippa
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Att hitta den perfekta kandidaten på en sådan konkurrensutsatt arbetsmarknad kan vara en utmaning. Istället för att bara titta på en kandidat åt gången, finns det ett smartare och effektivare sätt att göra det!

Funktionen för att jämföra kandidater hjälper dig att jämföra kandidater sida vid sida för en bättre överblick över deras kvalifikationer, erfarenhet och färdigheter. Förutom att spara tid är den här funktionen utformad för att möjliggöra smartare beslut.

Jämför kandidater

Börja med att öppna en jobbprocess där du vill jämföra kandidater. Där aktiverar du Välj Flera (1) och väljer de kandidater du vill jämföra (2). Efter det, klicka på knappen Jämför som finns i åtgärdsfältet.

Du kan jämföra upp till 50 kandidater samtidigt

Tillgänglig information

I kandidatjämförelsevyn kommer du att se de valda kandidaterna och deras data uppdelade i olika avsnitt och kolumner.

Kandidatuppgifter

*Denna sektion visas endast om Co-pilot-funktionen CV-översikt är aktiverad

Anpassade fält

Eventuella anpassade kandidatfält som är tillgängliga kommer också att läggas till som en sektion i den här vyn.

Jobbmatchning

Jobbmatchningspoängen kommer från att utvärdera valda färdigheter och egenskaper hos kandidaten under intervjufasen. Läs mer om hur du använder den här funktionen här.

Om inga färdigheter eller egenskaper har valts för jobbet, så visar den här sektionen eventuella betygsatta färdigheter eller egenskaper som utvärderats genom Poängkort.

Partnerresultat

Om ditt företag använder en partnerintegration för att skicka ut bedömningar till dina kandidater genom Teamtailor kommer dessa resultat att vara tillgängliga för jämförelse.

Här är ett exempel på hur dessa testresultat kan visualiseras

Frågor

Alla frågor besvarade i jobbansökan för det aktuella jobbet kommer att vara tillgängliga under avsnittet frågor.

Fler alternativ

Förutom informationen som listas finns det flera alternativ tillagt för att hjälpa till med att sortera och jämföra kandidaterna:

Sortera fält

Vissa fält kan sorteras från hög till låg och omvänt. Klicka helt enkelt på det aktuella fältet för att ändra din föredragna sortering. De tillgängliga fälten för det här alternativet är:

• Kandidat (A ↔ Z)

• Betyg (hög ↔ låg)

• Sammanfattning av CV (hög ↔ låg) *

• Anpassade fält (A ↔ Z)

• Jobbmatchningspoäng (hög ↔ låg)

• Färdigheter (hög ↔ låg)

• Egenskaper (hög ↔ låg)

• Partnerresultat (hög ↔ låg)

• Frågor (hög ↔ låg)

*Denna sektion visas endast om vår Co-pilot funktion CV-sammanfattningen är aktiverad

Fäst kandidater

Om du vill att en eller flera kandidater alltid visas när du navigerar genom jämförelsetabellen, så är fäst kandidat en perfekt lösning för detta. För att fästa en kandidat, peka på deras namn och klicka på nålsymbolen.

Dölj kandidater från jämförelsevyn

Du har också möjligheten att dölja kandidater om du inte längre vill att de ska ingå i jämförelsen. Klicka helt enkelt på symbolen med ögat på den, och kandidaten kommer att uteslutas från listan.

Välj flera kandidater

Aktivera Välj Flera för att utföra åtgärder för flera kandidater samtidigt i jämförelseläget eller rekryteringsprocessen:

Avslöja kandidater från anonymt läge

Om anonymt läge är aktiverat i er rekryteringsprocess, kan ni välja att avslöja kandidatens information genom massåtgärdsfältet. Markera de kandidater ni vill avslöja och aktivera sedan Avslöja anonyma under ⠇Mer.

Bredda kolumnerna

För att skapa mer utrymme för information om varje kandidat, aktivera breda kolumner i det övre högra hörnet.

Aktivitet

På botten av sidan så kan du välja att flytta kandidaten till ett annat steg eller avvisa dem.