Dela kandidatprofiler

Dela kandidatprofiler med en extern person på ett säkert sätt

Filippa avatar
Skrivet av Filippa
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Det är enkelt att dela din kandidatprofil med någon utanför ditt Teamtailor-konto. För att göra det, klicka på den lilla delningsikonen högst upp på kandidatprofilen.

Inkludera information

När du delar en kandidat har du kontroll över vilken information som ingår i delningslänken. I delningsmodulen ser du en Global information och en Jobbspecifik information -sektion. Vi tittar närmare på det om en liten stund.

Som standard är all information vald i delningsmodulen. Om du vill exkludera någon information avmarkerar du helt enkelt den sektionen, då kommer den inte att inkluderas.

Global information

Global information är allmän data om kandidaten, i princip all information som inte är kopplad till ett specifikt jobb. Denna information inkluderar:

• Personlig information (namn, e-post, telefonnummer och profilbild)

• LinkedIn (länk till LinkedIn-profil)

• CV/Resume (tillagt av kandidaten via Connect)

• Pitch (tillagt av kandidaten via Connect)

• Platser (tillagt av kandidaten via Connect)

• Svar (besvarade frågor via Connect eller skickade utanför jobbkontext)

• Rekommendationer & Referenser (tillagt av kandidaten via Connect)

Jobbspecifik information

Jobbspecifik information är data som tillhör en specifik jobbprocess, främst kopplad till jobbansökan/arningarna gjord(a) av kandidaten. Du kan bara inkludera jobbspecifik information för jobb som du har tillgång till. Denna information inkluderar:

• Svar (besvarade frågor vid ansökan)

• Personliga brev (tillagt av kandidaten vid ansökan)

• Rekommendationer & Referenser (tillagt av kandidaten vid ansökan)

• Intervjukit* (inskickat feedback från rekryteringsteamet samt ett formulär för intervju-kit feedback tillgängligt för mottagaren)

• Intern information (dokument som laddats upp i Teamtailor av rekryteringsteamet under jobbprocessen, inte tillgängligt för kandidaten)

*När du inkluderar ett intervju kit, kommer mottagaren kunna fylla i sin egen feedback för intervjukitet till höger under Intervjukit. När det har skickats in av mottagaren kommer feedbacken att läggas till på kandidatkortet i Teamtailor.

Feedback för intervju kit som tidigare har fyllts i av användare i rekryteringsteamet i Teamtailor kommer att visas i den vänstra sektionen om det är tillgängligt.

Dela kandidaten

Du har två alternativ när det gäller att dela kandidaten, båda genererar en delningslänk.

Dela via länk

Genom att välja Dela via länk, kommer det att generera en delningslänk som du manuellt kan skicka utanför plattformen. Börja med att ge delningslänken ett namn (endast synligt internt), välj vilka data som ska inkluderas och klicka till slut på Generera delningslänk. Under avsnittet Tidigare delningar längst ned kan du få åtkomst till länken genom att klicka på namnet eller kopiera den via de tre punkterna → Kopiera till urklipp.

Dela via e-post

Om du vill dela kandidaten via e-post direkt från plattformen väljer du Dela via e-post. Detta kommer att visa en ytterligare sektion längst ner i delningsmodulen där du kan lägga till en eller flera mottagare. Lägg helt enkelt till varje e-postadress (en e-post per rad) och skriva mejlet. När allt är inställt klickar du på Dela och mejlet kommer att skickas till mottagaren/mottagarna.

För båda delningsmetoderna skapas alltid en delningslänk som kan nås under Tidigare delningar. Varje länk är giltig i 29 dagar, men kan när som helst under denna tid återkallas genom att klicka på de tre prickarna ... → Återkalla. Här hittar du också alternativet att snabbt kopiera länken.

Anonymisera data

Välj att anonymisera datan om du vill dela en kandidat på ett mer opartiskt sätt. Detta kommer att dölja personlig information som namn, e-postadress och bilder. Läs mer om hur du arbetar med vår anonyma funktion i din rekryteringsprocess här.

Lösenordsskyddat

För ökad säkerhet vid delning av kandidater kan du aktivera lösenordsrestriktioner. Detta innebär att du anger och delar ett lösenord med mottagaren som de anger för att få åtkomst till den delade kandidatinformationen.

När mottagaren klickar på den delade länken till kandidaten, kommer de att tas till en sida där de anger lösenordet. När det korrekta lösenordet har skickats in, kommer de att kunna få åtkomst till den delade kandidatdatan.

Delad kandidatvy

När mottagaren får åtkomst till länken tas de till delningssidan som innehåller kandidatdata. Här kan de granska datan och lämna en kommentar för rekryteringsteamet att se. Detta kommer att visas som en extern kommentar om kandidaten. Det kommer att visas både under avsnitten Aktivitet och Kommentarer på kandidatprofilen.

💡 Denna åtgärd kommer att inkluderas i mejlet 'Daglig sammanfattning med all aktivitet för ett jobb' för användaren som delade denna kandidat, om det var i ett jobbsammanhang. Läs mer om de olika meddelandena här.

Dela flera kandidater samtidigt

Du kan dela flera kandidatprofiler samtidigt inom en jobbprocess eller i kandidatbanken med hjälp av funktionen Välj flera. För att göra detta, aktivera Välj flera (1), markera de kandidater du vill dela (2), och klicka på Dela (3) i det samlade åtgärdsfältet som visas längst ned på sidan.

Observera att när du delar kandidater samtidigt kommer de att delas via mejl. Varje delning kan inkludera upp till 20 profiler.

Dela kandidater automatiskt

💡 Denna åtgärd kommer att inkluderas i mejlet 'Daglig sammanfattning med all aktivitet för ett jobb' för huvudrekryteraren av jobbet. Läs mer om de olika meddelandena här.