Hur man ställer in Connect

Lär dig hur du ställer in grunden för ditt konto för att säkerställa kvaliteten på dina anslutna kandidater.

Mariam avatar
Skrivet av Mariam
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Potentiella kandidater som inte är ännu redo att söka jobb har ett annat alternativ att visa sitt intresse för ditt företag. Detta kallar vi för Connect. När kandidater skapar en profil via Connect så kan de lägga upp sitt CV, välja avdelning, roll samt välja en plats som de är intresserade utav. Detta gör det också möjligt för dem att prenumerera på framtida jobb enligt deras val och du kommer att ha ett (potentiellt fantastiskt) tillskott till din kandidatbank. 🏆

Connect är ungefär motsvarigheten utav att skicka in spontan ansökan, fast mycket mer! Läs mer om Connect här!

För att säkerställa kvaliten på dina Connectade kandidater, rekommenderar vi att man ställer in inställningarna för Connect. Detta upplägg kommer i sin tur spegla er Connectsidan.

Endast företagsadministratörer kan ställa in strukturen för Connect.

1. Avdelningar & Roller

Att ställa in avdelningar är ett utmärkt sätt att organisera ditt företag. Att lägga till avdelningar i ditt konto har många fördelar, inte minst för dina potentiellt intresserade kandidater eftersom det ger kandidaten en inblick i vilka arbetsområden som ditt företag har. Detta innebär att kandidaten redan från början kan berätta vad de är intresserade av. För att ställa in detta, går vi in på Inställningar → Företag → Avdelningar och här klickar vi på + Ny avdelning för att skapa en ny avdelning.

När du har lagt till avdelningar kan du också lägga till rollar för respektive avdelning. Detta är särkilt bra för att ge en variation för varje avdelning och ger Connectade kandidater möjligheten att kunna välja mer specifikt. Gör detta genom att klicka på + Ny roll bredvid avdelningsnamnet under fliken Roller.

📖 Läs mer om hur du ställer in din Avdelning & Roller här.

2. Platser

Nästa steg är att lägga till alla olika platser. Detta visar för kandidaterna vilka platser som är tillgängliga att arbeta på. För att lägga till en ny plats, klicka på + Ny plats och ange adressen.

📖 Läs mer om hur du ställer in dina Platser här.

3. Frågor

Här kan vi ställa in frågor som vi vill veta om kandidaten som Connectar. För att underlätta så har vi delat upp frågorna i tre delar.

• Allmänna connect-frågor

• Avdelningsfrågor

• Rollspecifika frågor.

Allmänna Connect-frågor

Här är det bra att vi ställer frågor som du vill att alla kandidater ska svara på, oavsett vilken avdelning/roll de är intresserade av. Det kan vara något du alltid är nyfiken på eller en färdighet som alltid är viktig för dig. Lägg till dessa frågor under Innehåll → Connect → Frågor.

Avdelningsfrågor

En annan sak som är viktig är att lägga till frågor som är relevanta för just den specifika avdelningen. När en kandidat Connectar till den avdelningen kommer de att få svara på just dessa frågor. Du lägger till dem genom att gå till Innehåll -> Connect -> Avdelningar, och här kommer du kunna lägga in frågorna.

Rollspecifika frågor

Slutligen kan du lägga till frågor som är relevanta till en specifik roll inom en avdelning. Här kan vi ta chansen att ta reda på vilka färdigheter som krävs för just denna roll. Lägg till dessa frågor genom att gå till Inställningar → Allmänt → Avdelningar och här i avdelningsfältet, klicka på den specifika rollen.