Checklista: Innan ni publicerar era jobb på externa jobbkanaler
Checklista: Innan ni publicerar era jobb på externa jobbkanaler

Se till att ert konto är inställt och redo för att publicera era jobb externt

Melanie avatar
Skrivet av Melanie
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Nedan hittar ni en checklista som vi rekommenderar att ni går igenom innan ni låser upp funktionen för att publicera era jobb på externa jobbkanaler. Vi vill att ni och era kandidater ska ha den bästa möjliga upplevelsen. Beroende på hur ert företag fungerar kan det vara så att ni inte behöver alla inställningar, men vi vill se till att ni åtminstone är medvetna om dem.

Vår checklista

För att göra denna process så enkel som möjligt har vi kategoriserat några ämnen som vi rekommenderar att ni börjar kontrollera. Vår checklista kommer att beröra dessa ämnen ganska kortfattat. Vi har dock länkat dedikerade artiklar till var och en av dem som går in i detalj.

1. Allmänna inställningar

Börja med grunderna. Välj ert företags tidszon, bransch, Ansvarig för karriärsidan och välj era Integritetsansvariga under Inställningar → Allmänt.

2. Data & Integritetsinställningar

Det är viktigt att ni har data & integritetsinställningar från början, för att säkerställa att ni hanterar era kandidaters data i enlighet med regler och föreskrifter, samt era interna policys.

2a. Bestäm medgivandeinställningarna för era kandidater
Ni hittar detta under Inställningar → Hantera medgivnaden, där ni kommer att kunna:

• Ange hur länge kandidatens medgivande att behålla deras data är giltigt.

• Välj om och vilken automatisk förfrågan om förlängning av medgivande som ska skickas när det går ut.

2b. Aktivera ansökningskryssruta för att samla in medgivande direkt
Aktivera kryssrutor i Inställningar → Insamlande av medgivande för att lägga till dem längst ner i ansökningsformuläret och/eller på Connectsidan för att få kandidatens tillstånd att behålla deras data.

2c. Granska integritetspolicyn
Granska och gör de nödvändiga ändringarna i Inställningar → Integritetspolicy. Genom att klicka på redigeringsknappen längst ner på sidan kan ni välja kontaktperson, som annars blir personen som står som ansvarig för er karriärsida.

3. Lägg till era platser

I Inställningar → Platser, lägger ni till de platser ni vill arbeta med. Vanligtvis är det här platser där ni har ett kontor eller en butik. Genom att göra detta blir det möjligt för er att:

• Tilldela dem till era jobb, eftersom detta är ett krav från de kostnadsfria kanalerna. Varje jobb måste vara associerat med en plats. Annars kommer de att neka att publicera er jobbannons. Om ingen specifik plats väljs för ett jobb kommer det per default att bli platsen som ni markerat som huvudkontor, om en sådan finns.

• Använd platser som ett jobbfilter.

• Tillåt kandidater att Connecta med dem och begränsa deras aviseringar om nya jobb till vissa platser.

💡 Tips för distansjobb

För att visa om era jobb är på distans kan ni använda vårt Anpassat fält Distansarbete, och också klargöra detta i era jobbeskrivningar.

Aktivera först fältet i Inställningar → Anpassade fält → Jobb → Distansarbete:

När det är aktiverat kan ni välja rätt status i jobbredigeraren:

Ni behöver dock fortfarande lägga till en plats. Vi föreslår att ni väljer en som är mest rimlig för ert företag eller jobbet i fråga. Ni kan dölja platsen från er karriärsida genom att redigera platsen i Inställningar → Allmänt → Platser: Öppna platsen och markera rutan Visa inte på karriärsidan. Det innebär att endast namnet ni gav platsen kommer att synas i jobbannonsen, men ingen ytterligare information.

4. Granska er karriärsida

De jobb ni skapar är kopplade till er karriärsida och när de publiceras kommer besökare och sökanden att få tillgång till dem. Ni kan se hur er karriärsida ser ut för besökare genom att klicka på ert företagsnamn och Visa karriärsidan:

För att lägga till eller ta bort innehåll på er karriärsida går ni till fliken Innehåll .

Logotypen och de färger som valts i Innehåll → Global design kommer förutom på karriärsidan också att visas på e-postmeddelanden som skickas till anställda och kandidater. Och vissa jobbkanaler kommer också att använda er företagslogga därifrån för era jobbannonser. Här kan ni sticka ut från mängden och se till att människor känner igen ert varumärke.

💡Tips om ni inte har arbetat mycket på er karriärsida

Var medveten om att karriärsidan vanligtvis skapas med exempelinnehåll som är tänkt att hjälpa er att få en idé om vad ni kan göra med er karriärsida. Detta skulle ni behöva ta bort eller redigera.

När ni börjar arbeta med er karriärsida kan ni börja smått! Karriärsidan är vanligtvis ett pågående arbete som ständigt uppdateras i takt med att ert företag växer och utvecklas. Börja med det innehåll och de avsnitt som ni känner er mest självsäkra och passionerade över och lägg till mer efterhand.

I Global design kan ni ställa in grundläggande inställningar som er företagslogga, färger och typsnitt som ni vill använda på er karriärsida.

Det finns mycket att utforska och lära när det gäller att designa er karriärsida. För att hjälpa till med det har vi en hel sektion i vårt artikelbibliotek ägnat åt det.

Ni kan läsa mer om det här.

Dessa punkter ovan täcker vad supportteamet anser vara de viktigaste inställningarna vid aktivering av extern publicering av jobb. Observera att detta kan skilja sig åt mellan företag så det är alltid bra att titta närmare på ert konto/granska kandidatupplevelsen innan ni informerar att ni är klara.

Den utökade checklistan

Vi har lagt till fler rekommendationer nedan om ämnen att granska i detta skede👇

5. Kika på marknadsplatsen

Hitta och aktivera fler jobbkanaler ni vill använda genom att klicka på ert företagsnamn → Marknadsplatsen → Alla kanaler.

6. Lägg till era avdelningar

Skapa avdelningar i Inställningar → Avdelningar. Strukturera era jobb genom att skapa avdelningar och roller för att:

• Lägga till dem i era jobb

• Filtrera jobb baserat på avdelningar och roller

• Tillåt kandidater att Connecta med dem och begränsa meddelanden om nya jobb inom denna avdelning/roll

7. Sätt upp Connect

Connect är ett bra sätt att bygga relationer med era kandidater. Kandidaterna kan uttrycka sitt intresse för att arbeta på ert företag, specificera sina preferenser och få jobbnotiser. Detta hjälper er att bygga en talangpool med potentiella kandidater för framtida rekrytering. Läs mer om hur ni ställer in Connect här.

8. Granska de frågor ni arbetar med

Lägg till frågor i Inställningar → Rekrytering → Frågor för att ställa specifika och relevanta frågor till era kandidater. Ni kan hitta och lägga till frågorna i jobbredigeraren och lägga till dem i ansökningsformuläret som kandidater fyller i när de ansöker om ett jobb. På så sätt får ni alla svar ni behöver direkt och snabbar upp rekryteringsprocessen.

9. Ställ in meddelandemallar för bra kandidatkommunikation

Granska de nuvarande meddelandemallarna och lägg till era egna i Inställningar → Mallar Meddelanden. Vissa meddelanden skickas automatiskt, t.ex. ert Standardsvar eller Connectmeddelande. Se till att ni har anpassat era meddelandemallar så att ni kommunicerar med era kandidater i er ton och röst. Gör det framträdande, personligt och roligt!

10. Granska er karriärsidas SEO

Ställ in hur era karriärsidessidor ska visas som resultat i sökmotorerna (t.ex. Google, Bing eller Yahoo!). Gå till er →Innehålls-flik, håll med muspekaren över sidan ni vill redigera, klicka på de tre punkterna och sedan på ⚙️ Inställningar ikonen. Här går ni till SEO-fliken och lägger till den titel och beskrivning ni vill använda. Ni kan läsa mer om SEO-inställningar för karriärsidan här och SEO-inställningar för specifika jobb här.

Observera att det kan ta lite längre tid för sökmotorn att uppdatera denna information.

11. Utforska tilläggsfunktionerna

Utforska och aktivera fler fantastiska funktioner som vi erbjuder för att göra rekryteringsprocessen så rolig och smidig som möjligt. Vi har instruktioner och en lista över alla funktioner här. Om ni inte redan har gjort det, ta en extra titt på Triggers! Detta är supportteamets favoritfunktion ✨

Det finns många fler funktioner och inställningar att utforska. Om ni är intresserade kan ni alltid ta en titt på vår Resource Hub för mer information. Istället för att läsa igenom allt kan ni också registrera er för våra live- eller titta på inspelade Aktiveringswebbinarier.