Boka mötesrum för dina möten

Hur du ansluter mötesrum till din Teamtailor-kalender

Skrivet av Filippa
Uppdaterad denna vecka

Du kan schemalägga och boka möten med dina kandidater direkt från Teamtailor. Läs mer här!

För att göra ditt liv ännu enklare kan du inkludera det mötesrum du vill använda när du bjuder in kandidaten.

Anslut dina mötesrum

För att aktivera denna funktion, gå till Inställningar → Rekrytering → Mötesrum och klicka på Anslut mötesrum.

Användaren som gör denna anslutning måste ha åtkomst till mötesrummen. Normalt sett har du åtkomst till mötesrummen så länge du kan se dem från din kalender. Om detta inte fungerar föreslår vi att en administratör för din kalenderleverantör gör anslutningen.

🗓️ Obs! Denna kalenderanslutning är separat från anslutningen du gör i dina profilinställningar. Läs mer om hur du kan ansluta din kalender här.

När anslutningen är upprättad kommer du omedelbart att se en lista över alla dina mötesrum. Här kan du välja att inaktivera rum som du inte vill använda för möten bokade via Teamtailor. Alla rum som är aktiverade i rosa kommer att vara tillgängliga vid bokning av möten.

Och precis som det så är ni redo att rock n' roll (och lägga till mötesrum i dina bokade möten).

Office 365 eller Exchange

Om du arbetar med Office 365 eller Exchange måste användaren som ansluter rummen ha åtkomst till något som kallas Room list distribution groups. På denna lista måste alla rum vara tillgängliga och som användaren som gör anslutningen också har åtkomst till. Om detta inte är konfigurerat kommer vi inte kunna visa några rum. Du kan läsa mer om det här.

Boka in ett möte med ett rum

För att schemalägga ett möte med ett mötesrum, klicka på Boka möte i åtgärdsfältet som finns på kandidatkortet.

I bokningsformuläret under avsnittet Mötesrum ser du alternativet att välja mötesrum. Användaren som ställs in som mötets organisatör måste ha sin kalender ansluten för att detta ska fungera.

Ledtråd! Du vet att deras kalender är ansluten om de har den lilla kalenderikonen bredvid sitt namn i rullgardinsmenyn.

När du väljer ett mötesrum ser du alla tillgängliga tider i kalendervyn. Alla vita block är tider som är tillgängliga för mötets teammedlemmar och det valda rummet.

När du har bokat mötet ser du rummet tillagt till mötet i din kalender. Det kommer se ut lite något sånt här om du jobbar med till exempel. Exempel (Google Kalender:

Det valda mötesrummet kommer också tydligt anges på händelsedetaljerna i kandidatens profil under avsnittet Möten och mötesinformatonssidan:

Lägg till flera mötesrum i din bokning

Om du använder självbokning kan du lägga till flera mötesrum i din bokning för att öka antalet tillgängliga platser:

Endast det första tillgängliga rummet kommer automatiskt att bokas när kandidaten väljer en tid. Till exempel, endast ett rum (och teammedlemmar med en ansluten kalender) behöver vara tillgängliga för att kandidaten ska kunna välja den tidsluckan.

De återstående tillgängliga rummen kommer fortfarande att vara tillgängliga för andra kollegor att boka.

Koppla ifrån mötesrum

Om du vill koppla ifrån mötesrummen från ditt konto, gå helt enkelt till Inställningar → Rekrytering → Mötesrum och klicka på Koppla ifrån precis nedanför listan över rum.