Översikt av frågetyper

Läs mer kring de olika frågetyperna som finns tillgängliga i Teamtailor

Mariam avatar
Skrivet av Mariam
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Att anställa rätt typ av kandidat och upprätthålla en effektiv rekryteringsprocess är viktigt. Nyckeln till detta är att ställa rätt typ av frågor vid rätt tidpunkt, och i den här artikeln kommer du att kunna se en översikt över hur man hanterar frågor i ditt konto, och vilka frågetyper som finns tillgängliga.

Skapa en ny fråga

Det finns det två sätt att skapa en fråga:

1. En admin kan gå in på Inställningar → Rekrytering → Frågor. Här hittar du alternativet att skapa frågor som kommer att vara tillgängliga för alla användare.

2. Andra alternativet är du skapar en ny tjänst har du också möjligheten att skapa en ny fråga om den inte finns tillgänglig i listan med alla frågor.
    Observera att nya frågor som läggs till kommer att vara tillgängliga i listan över frågor i kontot efter att de har använts.

Frågetyper

När du skapar en ny fråga så kan du välja mellan åtta olika typer av frågor. Dessa är listade, med en kort beskrivning i tabellen nedan.

Val av fråga

Beskrivning

Val

Ex. Vilka språk talar du?

Skapar en lista med alternativ för kandidaten att välja mellan. Kika inTillåt flera svar för att göra frågan fleralternativ.

Datum

Ex. Från vilket datum är du tillgänglig?

Skapar en datumväljare som låter kandidater välja ett datum.

Fil

Tillåter kandidater att ladda upp en fil. Detta kommer att läggas till under avsnittet som kallas Dokument i kandidatens profil.

Siffra

Svaret kommer endast att acceptera siffror

Intervall*

Svaret kommer att ligga inom ett satt intervall. Du bestämmer start- och slutvärde samt intervall.

Text

Här kan kandidaten skriva in sitt svar. Kryssa i Flera rader för att tillåta ett längre svar (vilket innebär att kandidaten kan lägga till radbrytningar).

Video

Här kan kandidaten svara genom att spela in/ladda upp en video. Mer om detta här.

Ja/Nej*

Här kan kandidaten svara på en ja/nej-fråga.

* Dessa frågetyper är alltid obligatoriska.

Frågeinställningar

När du har lagt till frågan som du vill ställa till kandidaten så har du möjlighet att lägga in mer information

Beskrivning

Du kan lägga till en kort beskrivning till varje fråga. Detta kan vara bra om frågan behöver förklaras mer ingående eller om du vill ange mer information.

Beskrivningen visas direkt under frågan. Här nedan finner du ett exempel.

💡 Använd en beskrivning för tips / riktlinjer för rekryterare i Intervjukit.

​Gör frågan privat

Om du hanterar mer känslig information har du möjlighet att göra en fråga privat. Detta innebär att svaret på frågan endast kommer att vara tillgängligt för följande användare:

• Admins (företagsadmin och rekryteringsadmin)

• Rekryteringsansvarig (den användare som står huvudrekryterare i tjänster där en kandidat har svarat på en privat fråga)

💡 Privata frågor är privata när kandidaten svarar på frågan i en ansökningsblankett eller via en enkät, och när en användare lämnar feedback i en intervjukit.