Använd kommentarer för att samarbeta i Teamtailor

Gör samarbete i din rekryteringsprocess ännu enklar

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Teamtailor har alltid trott att transparens och teamwork är kärnelement i en framgångsrik rekrytering, så en av våra uppdrag är att tillhandahålla dig en plattform som gör detta enkelt. Det är därför vi gör det möjligt för dina rekryteringsteam att samarbeta direkt i rekryteringsprocessen!

Rekryteringsteam kommentarer

En av komponenterna i rekryteringsprocessen är Kommentar-delen, som är platsen där du och ditt team kan samarbeta. Det är bekvämt placerat i sidofältet inom varje jobb, så att du kan hålla dina teamdiskussioner och kommentarer sömlöst integrerade med din rekryteringsprocess.

Kommentarsavsnittet finns tillgängligt för alla användare i rekryteringsteamet och är en bra plats att prata om allt som rör denna rekryteringsprocess för att se till att du har allt på ett ställe.

Lägg till kommentar

Börja genom att klicka på Kommentarer som finns i sidofältet inom jobbprocessen. Här kommer du att kunna hitta tidigare skrivna kommentarer av rekryteringsteamets medlemmar och det är också här du kan lägga till dina egna kommentarer.

Nämn en teammedlem/team

Se till att få uppmärksamheten från rätt medlem, genom att lägga till en nämnande. Lägg till en nämnande genom att klicka på knappen @, eller lägg till det från ditt tangentbord.

Från här kan du välja användare med åtkomst till jobbprocessen att pinga (Rekryteringsgruppens medlemmar och administratörsanvändare). Du kan också lägga till en @team nämnelse för att nämna alla i rekryteringsteamet.

När du nämner en teammedlem i kommentarsavsnittet kommer de att meddelas genom Kommentarer-översikten, mer om det längre ner här.

Lägg till filer

Du har möjlighet att lägga till filer i dina kommentarer. Klicka bara på "📎"-ikonen och välj filen du vill bifoga.

Observera att du måste lägga till text i kommentaren för att kunna ladda upp kommentaren/bilagan.

Välj synligheten för en kommentar

Du kan välja vem som kommer att kunna se kommentaren, för att kontrollera synligheten. För att göra det, välj vilka personer som ska ha åtkomst till kommentaren innan du publicerar den. Standardinställningen är att alla som har tillgång till rekryteringsteamet kan se kommentaren, och det markeras med ikonen för globen nära postknappen.

För att begränsa synligheten för kommentaren, klicka på jordgloben och välj vilka användare som ska kunna se kommentaren. Kom ihåg att alla användare med rollen Företagsadmin kommer att kunna se alla kommentarer, inklusive privata.

När en privat kommentar publiceras, indikeras detta med en hänglåsikon. Hovra över den för att se vem som kan har åtkomst till kommentaren.

🔒 Vi anser att privata kommentarer är ett bra sätt att begränsa synligheten av känslig information. Det är dock bra att använda dem med försiktighet eftersom det kommer att exkludera information från vissa medlemmar i rekryteringsteamet. Kom ihåg detta när du fortsätter samtalet i Kommentarer.

Fäst kommentaren

För att göra kommentarer ännu mer synliga för hela rekryteringsteamet kan du fästa dem. Håll muspekaren över kommentaren och klicka på Fäst Kommentaren som nedan:

Du hittar alla jobbets fästade kommentarer tillagda under Kommentarer i jobbets sidofält med en indikation på hur många fästade kommentarer det finns. När du hovrar över nål-ikonen vecklas den fästa kommentaren/kommentarerna ut och kan läsas.

På skärmbilden ovan har endast en kommentar fästs. Du kan fästa så många kommentarer du vill, men ju fler du fäster desto svårare kan det vara för ditt team att lätt hitta informationen.

Alla fästade kommentarer kommer också att finnas tillgängliga i kommentarsöversikten, mer om det här.

Q&A Fästa kommentarer

Kan jag fästa en privat kommentar?

Ja, du har möjlighet att fästa en privat kommentar, men den kommer endast att visas för användare som kan se kommentaren.

Jag kan inte se knappen för att fästa en kommentar i sidofältet för mitt jobb

Om jobbet inte har några fästa kommentarer, döljs knappikonen i sidofältet för jobbet. Så snart en kommentar är fäst kommer den att visas för alla användare med åtkomst till kommentaren.

Lägg till emoji reaktioner

Du kan lägga till reaktioner på alla kommentar som har lagts till. Helt enkelt, hovra över kommentaren och klicka på Lägg till reaktion. Du kan också lägga till samma reaktion som en annan teammedlem genom att klicka på reaktionen som redan har lagts till.

I vårt eget Teamtailor-konto ber vi alla medlemmar att reagera med 👍 eller ✅ på kommentarer som är fästa, om de inte skriver ett svar, för att se till att personen som skickade kommentaren vet att informationen har mottagits.

Redigera/ta bort en kommentar

Efter att du har publicerat en kommentar kan du redigera och ta bort kommentaren. Hovra över kommentaren och klicka på de tre knapparna på höger sida.

Q&A Redigera/ta bort kommentarer

Kan jag redigera eller ta bort en teammedlems kommentar?

Nej, du kan bara redigera och ta bort dina egna kommentarer.

Vad händer med kommentarerna om en teammedlem tas bort?

Om du tar bort ett teammedlem från ert Teamtailor-konto är alla teammedlemmars kommentarer intakta i fliken Kommentarer.

Översikt över alla kommentarer

Alla kommentarer som du och ditt rekryteringsteam har lagt till inom de olika jobbprocesserna kan enkelt hittas i det övre högra hörnet:

Denna vy låter dig hålla dig uppdaterad och ha en bra översikt över kommunikationen inom dina rekryteringsteam.

Vyer

Visa

Beskrivning

Omnämnanden

När du nämns genom kommentarsavsnittet i en jobbprocess är det här du kommer att bli meddelad.

Fastnålat

I den här vyn kan du hitta alla fästa meddelanden i alla jobbprocesser du är en del av.

Allmänt

Denna vy inkluderar alla användare som har lagts till i ett anställningsteam tillsammans med alla företagsadministratörer och rekryteringsadministratörer. En toppen plats för övergripande kommunikation och samarbete.

Mina jobb

Den här sektionen ger dig enkel åtkomst till alla kommentarer som gjorts i varje jobbprocess du är en del av.

Jobb*

Denna sektion visar jobb du har åtkomst till men inte är en del av rekryteringsteamet.

*Denna vy är enbart åtkomligt av användare med rollerna Företagsadmin & Rekryteringsadmin

Observera att översikten inte inkluderar kommentarer som gjorts på kandidatkort, endast de som lagts till i avsnittet Kommentarer i jobbprocessen: