Aloita Teamtailorin käyttöönotto

Tämän oppaan avulla pääset aloittamaan Teamtailorin käytön helposti ja nopeasti heti ensimmäisestä päivästä lähtien.

Tuuli Valkeavirta avatar
Written by Tuuli Valkeavirta
Updated over a week ago

Tervetuloa Teamtailoriin 👋

Olemme luoneet sinulle tiiviin aloituspaketin, jotta järjestelmän käyttöönotto olisi mahdollisimman yksinkertaista ja helppoa. 🚀


Aktivointivaihe

Tervetuloa Aktivointivaiheeseen, perehdytyksen ensimmäiseen osioon. Tämä vaihe on kolmiosainen ja suoritetaan webinaarien tai tallenteiden avulla. Näissä webinaareissa käsitellään Teamtailorin perusteita ja tuetaan ATS-alustasi konfigurointia.

Aktivointivaiheen kolme webinaaria käsittelevät seuraavia aiheita:

Etkö päässyt osallistumaan live webinaariin? Katso se tallenteena täältä🤩

💡 Eri tiimien jäsenet voivat osallistua eri webinaareihin, esim. rekrytointitiimi toiseen webinaariin ja markkinointitiimi kolmanteen.


⚡️Nopea aloitus: Valmistaudu julkaisemaan ensimmäinen työpaikkailmoituksesi Teamtailorissa 7 vaiheessa

 • Määritä yleiset asetukset

 • Lisää osastot

 • Lisää sijainnit

 • Connect

 • Lisää ja mukauta viestipohjat

 • Tietosuoja-asetukset

 • Sisältö ja urasivu


Vaihe 1: Osastojen ja roolien lisääminen

Osastojen kanssa työskentely on erinomainen tapa kategorioida koko Teamtailor-alustasi. Tämä koskee sekä Teamtailorissa työskenteleviä rekrytoijia että työpaikkoja hakevia hakijoita. 🗂️


Vaihe 2: Sijaintien määritys

Sijaintien lisääminen auttaa potentiaalisia hakijoita löytämään työpaikkailmoituksenne helpommin työnhakukanavilta. Lisäksi sijainnit voi halutessaan näyttää urasivulla, jolloin haastatteluun tulevat henkilöt löytävät paremmin perille.


Vaihe 3: Connect

Connectin (Verkostoitumisen) avulla hakijat voivat osoittaa kiinnostuksensa ja pysyä ajan tasalla yrityksesi avoimista työpaikoista. Potentiaaliset hakijanne voivat itse määritellä mistä osastoista / rooleista he ovat kiinnostuneita ja minkä parissa he haluaisivat työskennellä juuri sinun yrityksessänne. Connect-toiminnon kautta verkostoituneet hakijat saavat myös sähköpostiviestejä heidän profiiliaan vastaavista avoimista työpaikoista. Tämän avulla yrityksenne kasvattaa samalla Teamtailoriin potentiaalisten hakijoiden pankkia.


Vaihe 4: Viestipohjien luominen

Me uskomme tehokkuuteen! Miksi kirjoittaisit samoja sähköpostiviestejä uudelleen ja uudelleen, kun voit tallentaa ne viestipohjiksi? Viestipohjat ovat loistava tapa säästää aikaa, ja niiden avulla voitte myös yhtenäistää viestintäänne yrityksen sisäisesti ✉️


Vaihe 5: Tietosuoja-asetukset

Tietosuoja-asetuksien noudattaminen on meidän ensisijainen tavoitteemme. Kyseiset asetukset koskevat jokaista yritystä, joka käsittelee henkilötietoja EU:n alueella. GDPR-ominaisuuksiemme avulla olemme tehneet niiden noudattamisesta helppoa.


Vaihe 6: Sisältö ja Urasivusto

Urasivu on loistava tapa herättää hakijoiden kiinnostus yritystänne kohtaan ja houkutella parhaat osaajat luoksenne. Teamtailor-sisältöeditorin avulla luotte helposti brändinne tyyliin sopivan urasivun ja esitellä eri tiimejänne sekä toimipisteitä.

Varmista, että työnkuvaukset ovat selkeitä ja ne on helposti löydettävissä. Korosta myös työntekijöillenne tarjottavia etuja ja kasvumahdollisuuksia näyttääksesi urakehityksen potentiaalin. Muun muassa näillä strategioilla voit luoda urasivuston, joka houkuttelee huippuosaajia.


Vaihe 7: Liveksi meno

Oletko valmis aloittamaan rekrytoinnin Teamtailorin avustamana? Muistathan, että voit aloittaa yksinkertaisella pohjalla ja laajentaa sisältöä vaikka alustasi olisi jo livenä.

Kun olette järjestelmän määrityksen kanssa valmiita ja haluatte ottaa sen käyttöön, laittakaa asiakastukeen viestiä chatin kautta ja pyytäkää heitä asettamaan teidät liveksi. He tarkistavat, että kaikki on valmiina julkaisua varten!

Mitä liveksi meno tarkoittaa?

Julkaistuasi ensimmäisen työpaikkasi ja liveksi menon myötä, työpaikat aktivoituvat automaattisesti ilmaiskanaville: Indeed + Glassdoor Job Posting, Google Jobs Job Posting & Jooble.

Lue lisää täältä


Uuden käyttäjän webinaari koulutukset

Vie Teamtailor-kokemuksesi seuraavalle tasolle osallistumalla uuden käyttäjän koulutuksiimme!

Liity viikoittaisiin johtavan rekrytoijan ja päärekrytoijan koulutuksiin saadaksesi tietoa työpaikan luomisesta, hakijoiden hallinnasta ja muista aiheista.

Lisäksi kuukausittainen "Best practise" -koulutus tarjoaa syvällistä tietoa erilaisista Teamtailorin ominaisuuksista. Suosittelemme lämpimästi tutustumaan näihin webinaareihin, jotta voit käyttää Teamtailoria entistä monipuolisemmin.

Johtavan rekrytoijan koulutus: Aloita Teamtailorin käyttö - joka perjantai klo 14 (CET), 30 minuuttia.

Päärekrytoijan koulutus: Aloita Teamtailorin käyttö - joka torstai klo 14 (CET), 30 minuuttia.

"Best practise"- Admin-koulutus - Kuukausittaiset webinaarit - ilmoittaudu nyt.

Jäikö livekoulutus väliin? Katso tallenne täältä 🤩

Suomeksi 🇫🇮

Englanniksi 🇬🇧


Vaihe 8: Hyödynnä Teamtailorin täysi potentiaali!

Voit laajentaa Teamtailor-osaamistasi perehtymällä lisäominaisuuksiimme. Tämän vaiheen avulla voit löytää uusia työkaluja, integraatioita ja räätälöidä alustan sopimaan tarpeisiisi.

 • Kun klikkaat yritysvalikostasi kohtaan ✨ Lisäominaisuudet, esittelemme ominaisuudet, joita voit käyttää Teamtailor-alustasi optimointiin.

 • Teamtailoria käyttäessäsi hyödyntää laajaa partneri-verkostoamme ja integroida alustan heidän palveluiden kanssa. Tarkista Markkinapaikkamme nähdäksesi kumppanimme, joiden kanssa teemme yhteistyötä. 🤝


FAQ

Mikä on aktivointivaihe?

Aktivointivaihe on ensimmäinen käyttöönottoprosessin vaihe. Aktivointivaihe toteutetaan 2-3 osassa viikoittain järjestettävien webinaarien avulla, jokaisella webinaarilla on oma teema. Näiden webinaarien avulla opit Teamtailorin perusteet ja valmistut järjestelmän määrittelyyn. 🚀

Mitä tarvitset omalta osaltasi?

Ensiksi suosittelemme, että valitsette teidän puolelta projektipäällikön, joka on pääyhteyshenkilömme ja on myös päävastuussa oppimaan webinaarien sisällön. Tämä projektipäällikkö osallistuu itse suoraan aktivointivaiheeseen ja takaa onnistumisen käyttöönoton aikana. 🧑‍💻

Kuka järjestää webinaarit?

Joka viikko yksi asiantuntevista Onboarding Specialisteistamme pitää webinaarit. Kaikki meidän Onboarding Specialistimme pitävät huolen siitä, että tuntevat järjestelmän läpikotaisin erilaisten koulutusten ja materiaalien avulla. Näin voimme varmistaa, että webinaareissa on mukana aina kaikista uusimmat päivitykset ja tiedot.💡

Kuinka kauan käyttöönottoprosessi voi kestää?

Meillä on asiakkaita, jotka ovat suorittaneet käyttöönottoprosessin 3 päivässä. Toiset taas tarvitsivat muutaman kuukauden. Kaikki riippuu admin-tiimistäsi, projektipäälliköstäsi sekä aika- ja työresursseistasi. Keskimääräinen aika on kuitenkin 2-3 viikkoa. 📅

Kenelle esitän kysymykseni käyttöönottoprosessin aikana?

Support-tiimimme on valmiina ratkaisemaan kysymyksesi aktivointivaiheen aikana. Käytä chat-ikkunaa nopeamman vastauksen saamiseksi tai lähetä huolesi tähän sähköpostiin support@teamtailor.com. 💬

Miltä muilta tiimeiltä tarvitset todennäköisesti tukea käyttöönottoprosessin aikana?

Riippuu siitä, haluatko käyttää seuraavia työkaluja:

 • SSO (Single sing on). Työkalu, jolla voidaan automatisoida pääsy ja luoda käyttäjät tilillesi olemassa olevilla yritystunnuksillasi. Sinun on lähetettävä tämä artikkeli ohjeineen IT-osastollesi ja pyytää heitä ottamaan yhteyttä tukitiimiin sen asentamiseksi (support@teamtailor.com tai chat-ikkuna alustallasi.)

 • Urasivu. Onko se markkinoinnin käsissä? Voit ilmoittautua webinaariin nro 03 keskiviikkoisin (sisältötyökalu) tai lähettää tämän videon. Jokainen yksityiskohta sisältötyökalusta on kuvattu videossa ja sen pitäisi riittää urasivun rakentamisen aloittamiseen.

 • GDPR tai tietosuoja-asetukset. Onko DPO:si vastuussa siitä vai joku juridinen neuvonantaja? Jos yrityksesi politiikka on todella tiukka siitä, miten tietoja käsitellään, jaa tämä video. Videolla kuvataan, miten tietosuojaseloste asetetaan Teamtailorissa.

Aiotko käyttää markkinapaikkamme integraatioita?

Jos vastaus on kyllä, etsi ohjeartikkeli tukisivustolta https://support.teamtailor.com/en/. Jos sinulla on kysyttävää, tukitiimimme auttaa chatin välityksellä tai oma yhteyshenkilösi auttaa sinua aktivointivaiheen jälkeen järjestettävissä konsultointitapaamisissa. 🧑‍💻

Sisältyykö palveluunne "tietojen tuonti" toisesta järjestelmästänne Teamtailoriin?

Varmista, että se sisältyy sopimukseenne. Jos se sisältyy, tutustu tähän artikkeliin. Kun on selvää, minkä tyyppisen tuonnin aiot toteuttaa, lähetä tiedot CSM:lle tai ota yhteyttä tukichattiimme. ⬇️

Jos se ei sisälly, ota yhteyttä myyntiedustajaasi. (Tietojen tuonnin suorittaminen kestää keskimäärin 4-5 viikkoa).

Ketä muita voi osallistua aktivointivaiheen webinaareihin?

Ainoastaan uusia Teamtailorin asiakkaita. Webinaareissa osallistujat eivät näe toisiaan. Ainoastaan Onboarding Specialisti, eli webinaarin pitäjä, näkee osallistujat. Kysymyksiä on mahdollista esittää joko pyytämällä puheenvuoroa tai kirjoittamalla Zoom chattiin. 🙋

Onko olemassa toista tapaa järjestelmän käyttöönottoon webinaarien sijasta?

Kyllä, voit tulla mukaan Teamtailor-akatemiamme kautta! Webinaarien sijasta voit ottaa järjestelmän käyttöön lukemalla läpi eri käyttönoton vaiheet.

Näissä webinaareissa keskitymme kuitenkin tarjoamaan syitä siihen, miksi sinun kannattaa työskennellä juuri niiden työkalujen ja "best practises" parissa, joita me suosittelemme.


Asiakastuki (Support Chat) FAQ

Mikä on Support Chat?

Tiimi koostuu useista tukihenkilöistä, jotka työskentelevät eri aikavyöhykkeillä tarjoten teille 24/5 tuen. Asiakkaat voivat olla yhteydessä tukihenkilöön oman alustansa chat-widgetin tai tukikeskuksen kautta. Kyseessä ei ole siis robotti, joten voit antaa tukihenkilölle palautetta jokaisen keskustelun jälkeen.

Mikä on support chatin tavoite?

Support chat on nopein tapa saada tukea esimerkiksi päivittäisiin kysymyksiin, teknisiin kysymyksiin ja lisäksi asiakastuki on vastuussa alustalla ilmenevien virheiden raportoinnista. 🛠 Ilmoitathan siis tuki-chatiin, mikäli epäilet virhettä/ongelmaa jossakin alustan toiminnossa. Asiakastuen tarkoituksena on ratkaista huolesi ja ilmoittaa virheistä tuotetiimillemme. 🧑‍💻

Miten saan kattavia vastauksia asiakastuesta? Miten voin raportoida tehokkaasti?

Viestien tai chatin välityksellä tapahtuvassa kommunikoinnissa, väärintulkinnan mahdollisuus on suuri. Siksi oikeiden vastausten saamiseksi suosittelemme, että selität aina selkeästi tekemäsi toimenpiteet sekä kysymyksesi asiayhteyden. Lisäksi URL-linkit ja kuvakaappaukset "käyttäjän" näkökulmasta, auttavat tukihenkilöä tutkimaan ja ymmärtämään kysymystäsi paremmin. Yritä olla mahdollisimman selväsanainen, jotta voimme välttyä mahdollisilta väärintulkinnoilta. 👍


Asiakkuusvastaava (CSM) FAQ

Sisältääkö ostamani palvelu oman CSM:än?

Varmista tämä Teamtailor myyjältäsi. CSM konsultointi palvelut eivät kuulu kaikkiin Teamtailorin tarjoamiin paketteihin.

Mikä on Customer Success Managerin rooli?

Customer Success Manager tukee uusia asiakkaita heidän siirtyessään alustan aktiivisiksi käyttäjiksi. CSM on asiakkaiden henkilökohtainen konsultti 🤝

Mikä on CSM:ien tavoite?

He keskittyvät merkityksellisien ja pitkäaikaisten asiakassuhteiden luomiseen. 🫶 Heidän tavoitteenaan on antaa lisätietoa alustasta ja kertoa asiakkaille Teamtailorin parhaista käytännöistä. CSM on myös vastuussa asiakkaan sopimuksen uusimisesta.

Miten oman CSM:n kanssa työskentely tapahtuu?

Konsultointitapaamisten kautta. Tapaamisen ajankohta tulisi sopia yhdessä oman CSM:äsi kanssa hyvissä ajoin etukäteen sopivien aikojen löytämiseksi. 📆

Minkälaista konsultointia CSM tarjoaa?

CSM:illä on kokemusta Teamtailorista ja rekrytointiprosessin parantamisesta teknologian avulla. He ovat kohdanneet erilaisia asiakkaita eri puolilta maailmaa ja eri toimialoilta, ja näin ollen he ovat Teamtailorin moniosaajia. CSM voi myös opastaa mitä lisätoimintoja voitte ottaa käyttöön, jotta voitte hyödyntää järjestelmää entistä paremmin. 🎊


Hyödyllisiä materiaaleja


Did this answer your question?