Ställa in rekryteringsprocessen

Hur man ställer in rekryteringsprocessen med steg, triggers, guidetid och snabb avvisning

Filippa avatar
Skrivet av Filippa
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Varje jobbs rekryteringsprocess är unik och det är även stegen inom processen. Det är därför viktigt att veta hur man ska ställa in rekryteringsprocessen och vilka inställningar som det finns.

För att börja ställa in stegen för rekryteringsprocessen, gå in på jobbets redigeringsläge och sedan till fliken Steg.

Här har du möjligheten att lägga till nya steg, ta bort, flytta runt och redigera stegen.

Observera att stegen Inkorgen och Anställda är låsta, vilket betyder att dessa inte går att flytta, ta bort eller redigera.

Alternativ för steget

Här hittar du en översikt över vilka åtgärder du kan ställa in på stegen.

Åtgärd

Mer information

Lägg till trigger
När kandidaten flyttas till steg, kommer triggern att aktiveras. Du kan läsa om vilka triggers som finns här.

Lägg till guidande tid till steg

Ange den maximala tiden som kandidaterna bör stanna i steget

Aktivera Anonymt läge
Anonymisera kandidaterna i detta steg

Ange en deadline

Sätt en deadline för när kandidaterna ska ha flyttats från steget

Inställningar för snabbavvisande

Sätt upp Snabbavvisande

Genom att klicka på de tre punkterna på höger sida av steget, så kan du redigera namnet på steget samt ta bort steget. Du kan läsa om de olika typerna av steg här.

Om du klickar på typen av steget så kan du även byta typen på steget. Du kan läsa om de olika typerna av steg här.

Avvisad process

På samma sätt som den aktiva processen kan ha triggers så kan även triggers läggas till den avvisade processen. Dessa kommer enbart aktiveras på de kandidater som ligger i det steget när de avvisats. För att komma till stegen för den avvisade processen, klicka på Vid avvisande knappen.

För att lära dig mer om att skapa en ny jobb, klicka här 🎉