Kom igång med Teamtailor

En praktisk startguide för att hjälpa dig komma igång från din första dag med Teamtailor.

Daniel Spång avatar
Written by Daniel Spång
Updated over a week ago

Välkommen till Teamtailor 👋

Vi hjälper dig med en enkel och effektiv start med oss! Nu ser vi till att du får en en grym onboarding upplevelse från dag ett! 🚀


Aktiveringsfasen

Välkommen till Aktiveringsfasen, den första fasen i er onboarding. Denna genomförs i 2 eller 3 steg via specifika noggrant utvalda webbinarier varje vecka. Dessa webbinarier kommer att täcka grunderna i Teamtailor och stödja konfigurationen av din ATS-plattform

De tre webbinarierna för aktiveringsfasen kommer att behandla flera ämnen:

💡 Tips: Dela upp ditt team för att delta i de webbinarier som är specifika för deras funktion, t.ex. att rekryteringsteamet deltar i den andra sessionen och marknadsföringsteamet i den tredje.

Missade du det direktsända webbinariet? Titta på det när du vill 🤩


⚡️ Snabb start: Förbered dig för att publicera din första jobbannons i Teamtailor på 7 steg

  • Ställ in grundläggande inställningar

  • Lägg till avdelningar

  • Lägg till platser

  • Connect

  • Lägg till och anpassa dina meddelandemallar

  • Data & Integritet

  • Innehåll & Karriärsida


Steg 1: Skapa avdelningar och roller

Att arbeta med avdelningar är ett bra sätt att organisera ditt Teamtailor-konto. Detta gäller både rekryterare som arbetar i Teamtailor och kandidater som ansöker om positioner. 🗂️


Steg 2: Skapa platser


Att arbeta med platser i Teamtailor är ett utmärkt sätt att organisera jobbannonser. Detta gäller både rekryterare som arbetar i Teamtailor och kandidater som ansöker om olika positioner.


Step 3: Ställ in Connect

För dina potentiella framtida kandidater som kanske ännu inte är redo att ansöka om ett jobb, har vi skapat Connect. Med Connect kan kandidaten visa att de är nyfikna på ditt företag och vilken avdelning, roll, och plats de är intresserade av, samt prenumerera på framtida jobböppningar baserat på deras val. Du kommer att få ett (potentiellt fantastiskt) tillskott till din kandidatbank. Win-win! 🏆


Steg 4: Skapa meddelandemallar

Här är en effektivitetshöjare! Varför skriva e-postmeddelanden som du ofta skickar, om och om igen, när du kan använda e-postmallar? E-postmallar är ett utmärkt sätt att spara tid och göra det enklare för dina användare att följa dina kommunikationsriktlinjer.


Steg 5: Data och Integritet

Att säkerställa dataöverensstämmelse är en hög prioritet för oss. Vi förstår att hantering av personuppgifter inom EU innebär specifika ansvar. Vår plattform är utformad med funktioner som gör det enkelt för ditt företag att följa EU-förordningar. Du kan vara lugn, vi har dig täckt när det gäller dataskydd.

Våra verktyg är utformade för att förenkla överensstämmelse processen, vilket gör att du kan fokusera på din verksamhet medan vi hanterar de juridiska aspekterna. Din sinnesfrid är vårt mål.

Video instruktioner 🎥🇬🇧


Steg 6: Innehåll & Karriärsida 🎥🇬🇧

Skapa en engagerande karriärsida som fångar potentiella kandidater. Visa din företagskultur genom engagerande visuella element och äkta berättelser. Presentera testimonials från nöjda anställda för att demonstrera de positiva upplevelserna inom din organisation. Integrera interaktiva element för att hålla besökare engagerade och intresserade.

Säkerställ att tydlig och koncis information om jobbet är lättillgänglig. Lyft fram tillväxtmöjligheter för att visa potentialen för karriärutveckling. Med dessa strategier kan du skapa en karriärsida som attraherar och engagerar toppbegåvning.


Steg 7: Gå live

Är du redo att påbörja din Teamtailor-resa? Börja smått, ha kul och gör framsteg! Ta det första steget mot en enkel Teamtailor-konfiguration och se hur du bygger och expanderar därifrån. Njut av äventyret som väntar och låt din potential flöda!

För att gå live, kontakta vårt fantastiska support team via chatten och låt dem veta att du är redo att göra det! De kommer att vara där för att guida dig genom varje steg på vägen.

Vad innebär det att gå live?

Efter att ha gått live med din första jobbannons kommer du att märka att din annons automatiskt har vidarebefordrats till följande kanaler: Indeed + Glassdoor-jobbannons, Google Jobs-jobbannons och Jooble. För att aktivera dessa kanaler måste du gå live.

Läs mer här


Utbilda dina användare

Ta din Teamtailor-upplevelse till nästa nivå genom våra användarutbildningssessioner. Delta i vår veckovisa utbildning för rekryteringschefer och rekryteringsledare för insikter om jobbskapande, kandidathantering och mer. Dessutom ger vår månatliga admin-utbildning djupgående kunskap om olika Teamtailor-funktioner. Samla på dig mer kunskap och dra nytta av Teamtailor till fullo!

Utbildning för rekryteringschefer: Kom igång med Teamtailor - varje fredag kl. 14.00 (CET), 30 minuter.

Utbildning för rekryteringsledare: Kom igång med Teamtailor - varje torsdag kl. 14.00 (CET), 30 minuter.

Best Practice - Admin utbildning - Månatliga webbinarier - anmäl dig nu.

Did you miss a live training? Catch it on-demand 🤩


Steg 8: Lås upp Teamtailors fulla potential!

Gratulerar till att ha nått detta viktiga steg i din Teamtailor-resa. Nu är det dags att helt utnyttja plattformens kraft genom att expandera din användning och utforska ytterligare funktioner. Steg 8 är där du kan gå djupare in i Teamtailors erbjudanden och upptäcka nya verktyg, integrationer och anpassningsalternativ. Låt oss utforska hur du kan låsa upp Teamtailors sanna potential.


  • I Funktionscentret, under ✨ Tillägg i ditt företagsmeny, presenterar vi de funktioner du kan använda för att förstärka din Teamtailor-upplevelse.

  • När du använder Teamtailor kan du integrera många av de bästa HR-tjänsterna i branschen, vilket gör Teamtailor till din enda anhalt. Kolla in vår Marknadsplats för att se vilka partners vi samarbetar med idag. 🤝

  • Utforska våra Best Practice-webbinarier för Teamtailor-tips och inspiration för att höja din produktkunskap. 🧑‍✈️


FAQ

Vad är Aktiveringsfasen?

Dessa webbinarier är en viktig del av din onboarding-resa på TeamTailor. De är utformade för att hjälpa dig att bli bekant med TeamTailor och effektivt konfigurera din ATS-plattform.

Vad behöver du från din sida?

För det första skulle vi rekommendera att du utser en projektledare för att leda projektet från ditt företag - vår huvudkontaktpunkt - som kommer att vara redo att lära sig och samarbeta med din dedikerade Customer Success Manager (CSM). Denna projektledare kommer att vara direkt involverad i "Aktiveringsfasen" och styra projektet under onboarding.

Vem leder webbinarierna?

Varje vecka kommer en av våra erfarna Onboarding-specialister att leda dessa webbinarier. Dessa specialister är utmärkta på att hjälpa kunder att komma igång smidigt och slutföra sin onboarding-process. De har omfattande erfarenhet av att arbeta med kunder från olika branscher och organisationer av alla storlekar. De är väl informerade om de senaste produktinformationen och användbara tips för framgångsrik onboarding!

Hur lång tid tar normalt onboarding-processen på TeamTailor innan jag kan använda plattformen?

Vi strävar efter att anpassa oss till dina specifika tidsramar. För vissa kunder kan onboarding och att gå live ta bara några dagar, medan det för andra kan ta något längre än 3 veckor. Den exakta varaktigheten beror på faktorer som tillgängligheten för ditt admin-team, projektledarens stöd och resurserna som finns tillgängliga. I genomsnitt slutför de flesta kunder vanligtvis processen på cirka 2 till 3 veckor.

Vem kan jag ställa frågor till under Aktiveringsfasen?

Support teamet kommer att vara redo att svara på dina frågor under "Aktiveringsfasen". Använd den rosa chatten (rosa chatt bubblan i det nedre högra hörnet av plattformen) för ett snabbt svar eller alternativt skicka dina frågor till denna e-postadress: suppport@teamtailor.com.

Vilka andra avdelningar kommer vi att behöva stöd från under Onboarding?

Det beror på om du vill använda följande verktyg:

SSO (Single Sign On). Ett säkert verktyg för att automatisera åtkomst och skapa användare i ditt konto med dina befintliga företagsreferenser. Du behöver skicka den här artikeln med instruktioner till din IT-avdelning och låta dem kontakta vårt supportteam för att ställa in det (support@teamtailor.com eller supportchatten på plattformen).

Din karriärsida. Om ett marknadsföringsteam designar din karriärsida kan de direkt gå till Webbinar Number 3 - Skapa din karriärsida på onsdagar, eller så kan de titta på den här förinspelade videolänken. Alla detaljer om innehållsverktyget beskrivs i videon.

GDPR eller Sekretessinställningar. Vet du om din juridiska avdelning behöver ställa in dina data- och sekretessvillkor? Den här videon beskriver hur du ställer in din integritetspolicy i Teamtailor.

Ska du integrera med tredjepartsappar?

Om din integration finns med i vår Marknadsplats, besök vår hjälpcentral för att söka efter den relaterade supportartikeln som täcker installationen - https://support.teamtailor.com/en/.

Behöver du en datamigration från din befintliga ATS till Teamtailor?

Datamigrering är en betald tjänst som bör diskuteras med din försäljningsrepresentant. Våra utvecklare kommer att ta hand om importen åt dig, och det tar upp till 4 veckor för importen att utföras.

Vilka kommer att delta i dessa webbinarier?

Dessa webbinarier är live-sessioner, så du kommer att delta i dem tillsammans med andra TeamTailor-kunder. Detta ger en utmärkt möjlighet till samarbete och möjliggör att ett brett spektrum av frågor ställs. Det är ett värdefullt sätt att få ytterligare vägledning och insikter från olika perspektiv inom samhället.

Kommer jag att kunna ställa frågor?

Absolut! Vi uppmuntrar och rekommenderar dig att ställa frågor under webbinarierna. Du kan använda chatten för skriftliga frågor, men du kommer också att kunna prata direkt med Onboarding-specialisten i webbinariet, vilket ger dig en mer interaktiv och personlig upplevelse.


Resurser


Fler Språk 🌍

Did this answer your question?